G.I. Joe: Змийски очи

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

- 7/10

За филма

В разпространение от: 21.07.2021
Премиера в България: 23.07.2021
Производител: Allspark Pictures, Di Bonaventura Pictures, Hasbro Studios, Paramount Pictures, MGM, Skydance Media, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Спин-оф на поредицата филми "G.I. Joe" от 2009 и 2013 г., фокусиран върху персонажа Змийски очи (в ролята - Хенри Голдинг).
Филмът е вдъхновен от комикса "Тихата интерлюдия" ("G.I. Joe #21 "Silent Interlude", 1984) на американския автор Лари Хама, създал модерните версии на героите G.I. Joe.

Това е историята на Змийски очи – един от най-известните и обичани от феновете герои, който е част от оригиналната линия играчки Hasbro, послужила за вдъхновение за популярния франчайз. Запознаваме със Змийски очи преди превръщането му в Мълчаливия нинджа. Станал свидетел на смъртта на баща си като невръстно момче, той води самотно съществуване, движен единствено от желанието за отмъщение. Когато спасява живота на Томи – наследника на древен японски клан, наречен Арашикаге, Змийски очи получава шанс да поеме по нов път.

Томи отвежда Змийски очи в Япония, където, макар че е външен човек, Арашикаге го приемат в редиците си и го обучават да бъде нинджа-воин, като същевременно му дават нещо, за което той копнее: дом, цел и усещане, че е намерил своето място, за първи път в живота си. Кланът Арашикаге, заедно с техните съюзници G.I. Joe, са пазители на мира от стотици години и имат нужда от воини като Змийски очи, за да спрат най-голямата терористична организация в света – Кобра. Но когато тайни от миналото на Змийски очи излизат наяве, неговата чест, вярност и братско приятелство с Томи ще бъдат поставени на изпитание.

Със забележителен екшън и бойна хореография, както и с несравнимия дух на Япония, филмът предлага вълнуващо изживяване от вселената на G.I. Joe. Героите: Буреносна сянка ("Storm Shadow", в ролята - Андрю Коджи), Блайнд Мастър (Питър Менса), Хард Мастър (Ико Уайс), Акико (Харука Абе), Скарлет (Самара Уийвинг), Кента (Такехиро Хира), Баронесата (Урсула Корберо) и др.

Снимките са осъществени през октомври-декември 2019 г. в Канада, Япония и САЩ.

Кастинг

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Хенри Голдинг, Андрю Коджи, Самара Уийвинг, Харука Абе, Такехиро Хира, Урсула Корберо, Ико Уайс, Питър Менса
Сценаристи: Евън Спилиотопулос, Джо Шрапнел, Ана Уотърхаус
Продуценти: Лоренцо ди Бонавентура, Брайън Голднър, Ерик Хаусъм
Музика: Мартин Тоджаров
По книгата на: Лари Хама
Оператор: Божан Базели
Copyright © 2024 Dir.bg.