Ромео трябва да умре

Romeo Must Die

САЩ | 2000г | 115 минути | Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 22.03.2000
Премиера на видео: 31.01.2001
Премиера на DVD: 31.01.2001
Производител: Warner Bros., Silver Pictures

Джоуел Силвър (продуцент на “Матрицата”) представя eкшън, какъвто не сте гледали: изпълнен с виртуозни бойни сцени, приковаващи визуални ефекти и завладяваща музика.

Две семейства са верни на традицията вечно да са в конфликт помежду си. Две американски банди, азиатска и негърска, се конкурират за контрола над пристанището в Окланд. Но когато синът на един от азиатските босове – По (Джон Кит Лий) пада жертва, гангстерската война става по-опасна и от най-бруталните очаквания на всяка от бандите.

Новината за убийството стига до по-големия брат на По – Хан (Джет Ли), легендарно бивше ченге, намиращ се в момента в хонгконгски затвор. И е само въпрос на време Хан да се озове на американския бряг.

Влязъл в конфликт със семейството си заради намерението си да разкрие истината, Хан само се заплита по-надълбоко в мистерията около смъртта на брат му. И също се превръща в мишена – не само за съперниците си от негърската банда, но и за незнайните наемници, чиято огнева мощ издава сили с интереси, далеч по-големи от контрола над пристанището.

В свят на безмилостни битки и коварни предателства, Хан няма друг избор, освен сам да се опълчи срещу всички. Но, за разлика от останалите, които могат само да използват оръжия, самият Хан Е оръжие. И попадането в неговото полезрение може да се окаже фатална грешка.

Кастинг

Режисьор: Анджей Бартковяк
В ролите: Джет Ли, Алия, Айзея Уошингтън, Ръсел Уонг, Джон Кит Лий, Делрой Линдо, Едоардо Балерини, Ърл Симънс - DMX
Сценаристи: Ерик Бърнт, Джон Джарел
Продуценти: Джоуел Силвър, Джим Ван Уик
Музика: Стeнли Кларк
Оператор: Глен Макфърсън
Copyright © 2024 Dir.bg.