Танго в тунела

Tango In The Tunnel

България | 2019г | 100 минути | Драма | Официален сайт
- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 13.03.2019
Производител: New Actors Studio, Yellow Brick Pictures
Разпространител: 23 София Филм Фест 2019

Животът на млад мъж, изоставен от родителите си - отношенията в семейството и неговата стойност, приятелството и неговата тежест, любовта и нейната сила. Филм за последствията от решенията ни и предизвикателствата, с които трябва да се преборим, за да достигнем до промяна - с посланието, че системата потиска младите хора, с въпроси за приятелствата, препятствията в живота, за мечтите.

Тони (Ники Станчев) е буен, доста често безотговорен и до голяма степен разглезен от вниманието и непрестанните грижи на своята баба (Анна Банкина), която го е отгледала сама. Той галено я нарича Маминка. Липсата на стабилно семейство и твърда ръка, тласка Тони към неподходящи и опасни компании в лицето на Ники (Йонко Димитров), с когото заедно се забъркват в абсурдни и дори опасни ситуации, но късметът ги следва и винаги успяват да се измъкнат невредими - до една съдбовна вечер, която променя живота на двамата приятели завинаги.

Метаморфозите, през които преминава Тони, са до болка познати на голяма част от хората, които заради социалният си статус многократно са били отхвърляни или поругавани. Липсата на възможност за достоен живот често ни тласка към мрачното ни АЗ... Съвременна българска драма, насочена към обърканото младо поколение.

Във филма звучат авторски песни на групата "Индиго Кидс", рапъра DenYo и певицата Веси Бонева.

Снимките са осъществени през май-юни 2018 г. в община Горна Малина и в София.

Прожекция на София Филм Фест: 13.03.2019 г.

Кастинг

Режисьори: Николай Станчев, Стоян Анов
В ролите: Николай Станчев, Йонко Димитров, Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златка Керемедчиева, Диляна Данева, Дойчин Мехов, Асен Караниколов
Сценарист: Златка Керемедчиева
Продуценти: Златка Керемедчиева, Диляна Данева
Музика: Иван Динев
Оператори: Момчил Александров, Емилиан Дечев
Copyright © 2024 Dir.bg.