Трудна любов

A Difficult Love

България | 1974г | 82 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 04.10.1974
Премиера в България: 04.10.1974
Производител: Бояна филм
Разпространител: Филмотечно кино Одеон
Награди и номинации: 3 награди от Фестивала на българския игрален филм - Варна 1974 г.

По новелата „Белот на две ръце“ (1973 г.) на Вера Мутафчиева.

Началото на 1970-те години, малък провинциален град. Иван и Екатерина (Иван Андонов и Цветана Манева) се запознават по време на тържество във винарска изба. Влюбват се от пръв поглед. Двамата решават да продължат живота си заедно, но имат семейства.

Екатерина веднага се развежда с властния си съпруг (Стефан Илиев). Иван обаче не изоставя жена си (Жоржета Чакърова) и малкия им син, защото тя прави опит за самоубийство. Въпреки това той обещава на Екатерина, че все някога ще се разведе - и двамата заминават да работят на строежа на завод в Бобов дол.

Пред партийния секретар (Георги Черкелов) на завода Иван признава, че няма брак с Екатерина. Той ги настанява в един фургон и бързо успяват да спечелят благоразположението му. Усмихнати и работливи, двамат стават любимци на строежа. Щастието им е помрачено единствено от истеричните писма, които получават от съпругата на Иван. В желанието да си върне Иван, тя моли за помощ партийния секретар, но той й отказва. Екатерина напредва професионално и получава покана за работа в Заводския профкомитет. Това тревожи Иван и той започва да я ревнува.

Между Катя и бригадира на Иван възниква професионален конфликт. Разправията прераства в лична и младата жена е набедена, че не спазва моралните норми на поведение. Със сълзи на очи тя напуска строителната площадка и заминава за града, където получава ведомствено жилище. Съседният апартамент е даден на Иван, но той се връща при семейството си...

Кастинг

Режисьор: Иван Андонов
В ролите: Иван Андонов, Цветана Манева, Георги Черкелов, Жоржета Чакърова, Стефан Илиев, Леда Тасева, Елена Димитрова, Лили Станишева, Евстати Стратев, Надя Тодорова
Сценарист: Асен Георгиев
Продуцент: Стоян Керемидчиев
Музика: Генко Генков
По книгата на: Вера Мутафчиева
Оператор: Емил Вагенщайн
Copyright © 2024 Dir.bg.