Плячка

Crawl

САЩ | 2019г | 87 минути | Трилър , Хорър | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 10.07.2019
Производител: Ghost House Pictures, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Млада жена се опитва да спаси баща си по време на ураган от пета категория. Самата тя обаче се оказва в капана на наводняваща се къща и трябва да се бори за живота си с придошлите крокодили - борба за оцеляване в сблъсък не само с развилнели се природни стихии, но и с едни от най-страховитите хищници на Земята.

Когато масивен ураган удря родния й град във Флорида, Хейли (Кая Скоделарио) пренебрегва заповедите за евакуация, за да открие изчезналия си баща (Бари Пепър). Намирайки го тежко ранен в мазето на фамилната им къща, двамата се оказват в капана на бързо настъпващата приливна вълна на голямо наводнение. Докато времето им да избягат от засилващата се буря изтича, Хейли и баща й откриват, че покачващото се ниво на водата не е най-смъртоносната заплаха, която ги грози... Ако бурята не ги убие, те ще го направят!

Някои факти за алигаторите:
- живи динозаври: алигаторите се появяват за първи път преди 37 милиона години, което официално ги прави живи динозаври.
- алигаторите те виждат първи: те имат вродена способност да виждат в тъмното, което им дава предимството да проследяват жертвата си в пълен мрак.
- алигаторите са навсякъде: над 5 милиона алигатори и крокодили живеят по света.
- убийствена захапка: челюстта на алигатора може да упражни натиск от 1242 кг на кв. см, което им гарантира най-силната наблюдавана от учените захапка на живо същество.
- дори олимпийците не могат да избягат с плуване: алигаторите могат да плуват със скорост 32.18 км/ч.

Снимките са осъществени в Белград през август 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Александр Ажа
В ролите: Кая Скоделарио, Бари Пепър, Рос Андерсън, Ансън Бун, Джордж Сомнър, Ейми Меткалф, Колин Макфарлън
Сценаристи: Майкъл Расмюсън, Шан Расмюсън
Продуценти: Александр Ажа, Сам Рейми
Музика: Макс Аруж, Щефен Тум
Оператор: Максим Александр
Copyright © 2024 Dir.bg.