За душата

Soul

- 10/10

За филма

В разпространение от: 24.12.2020
Премиера в България: 16.04.2021
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Ако се интересувате откъде идва вашата страст, мечти и интереси, какво Ви прави да сте Вие - тръгнете на пътешествие от улиците на Ню Йорк до царството на Космоса. Така ще откриете отговори на най-важните въпроси в живота. Какво определя това, което сме – нашата същност и характер, как изглежда нашата душа? Ще се отправим на невероятно пътешествие отвъд пределите на физическото ни съществуване, за да открием тайната на нашата неповторима индивидуалност.

Светът на „великото преди“ е място, където младите души развиват своите характери и интереси, преди да се отправят към човека, за когото са предназначени. Случайно попаднала в тези шеметни селения, душата на главния герой Джо Гарднър (озв. от Джейми Фокс) трябва да се справи с предизвикателствата на новото си съществуване, да преоткрие себе си и това, което го прави щастлив - и да намери начин да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно.

Джо е учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз на сцена. Истинската му страст е свиренето, но той не се е посветил на нея, а на рутина, наложена от обществото. Един ден най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група музиканти по време на отворени врати в популярен клуб. Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Великото преди“ на „семинар за душата“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. Там новите души получават своите характери, странности и интереси, преди да се отправят към Земята. Точно когато е вярвал, че мечтата му може да се сбъдне, една-единствена неочаквана стъпка го е изпратила в това фантастично място, където Джо е принуден да преосмисли какво наистина означава да имаш душа и да я слушаш.

За да се върне на Земята, Джо трябва да работи заедно с другите обучаващи се души. Сред тях е и своенравната 22 (Тина Фей) – душа, която след години, прекарани в капана на „великото преди“, е развила доста мрачни възгледи за живота и не смята, че животът на Земята е чак толкова прекрасен и никога не е разбирала привлекателността на човешките преживявания. Докато Джо отчаяно се опитва да покаже на 22 – душа какво е хубавото на живота, той ще открие отговорите на едни от най-важните екзестенциални въпроси.

Животът е пълен с възможности. Просто трябва да знаете къде да търсите...

Световноизвестният музикант Джон Батист е автор на оригиналната джаз музика за филма, а носителите на „Оскар“ Трент Резнър и Атикъс Рос от "Nine Inch Nails" създават част от саундтрака, който се носи в реалния и душевния свят.

(дублиран на български език)
Кратка премиера в България: 19.03.2021 г.

Кастинг

Режисьори: Пийт Доктър, Кемп Пауърс
Сценаристи: Пийт Доктър, Кемп Пауърс, Майк Джоунс
Продуцент: Дейна Мъри
Музика: Джонатан Батист, Трент Резнър, Атикъс Рос
Озвучен на български от: Константин Икономов, Мими Йорданова, Георги Стоянов, Василка Сугарева, Явор Караиванов, Лина Шишкова
Озвучен от: Джейми Фокс, Тина Фей, Давийд Дигс, Джон Ратценбъргър, Филиша Рашад, Анджела Басет
Copyright © 2024 Dir.bg.