Круела

Cruella

САЩ | 2021г | 134 минути | Комедия , Криминален | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 26.05.2021
Премиера в България: 28.05.2021
Производител: Gunn Films, Marc Platt Productions, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (за костюми) и номинация Оскар 2022 г.
Награда и номинация БАФТА 2022
Номинация Златен глобус 2022 (Ема Стоун)
Номинация за Грами 2022 (компилиран саундтрак)

Спин-оф на игралния "101 далматинци" (1996) и на класическата анимация "101 далматинци" (1961 г.). По образи от романа "Сто и един далматинци" (1956 г.) на английската детска писателка и драматург Доуди Смит.

Лондон, 1970-те години в обстановката на пънк-рок революцията. Модната дизайнерка Естела де Вил (Ема Стоун) е още млада, но вече жадна за кожите на малки бели кученца на черни петна - далматинци. Тя се превръща в безмилостен престъпник, а ужасяващата легенда за нея я нарича Круела ("Жестоката").

Впечатляваща е трансформацията на едно обикновено момиче в неподражаемата и отмъстителна Круела. Младата и изобретателна Естела се сблъсква с много случки, които променят възприятията й за света и я превръщат в най-опасната версия на самата нея... Круела е ненадмината по своето ярко присъствие, ексцентрична външност и непредсказуеми намерения и всява едновременно страхопочитание, възхита и мистериозно усещане у всеки, до когото се доближи.

Баронеса фон Хелман (Ема Томпсън) е шефка на престижната модна агенция, наела Естела - модна легенда, известна с убийствените си стил и класа. Запознанството им предизвиква вълна от събития, които ще извадят наяве неподозирани тайни и ще разкрият тъмната страна на Естела.

На фона на завладяващия пънк-рок саундтрак и ослепителната Круела, зрителите ще потънат не само в сюжета, но и по-дълбоко в дебрите на човешката душа. Ставаш ли лош или се раждаш такъв? И колко точно е лошо да станеш лош, за да отмъстиш? А струва ли си отмъщението? Дали злото идва само и колко коства, за да се превърнеш в най-лошата версия на себе си? Отвъд ексцентричната визия ще разберем какво се крие в душата на Круела, красиво обгърната в животинска кожа и студен, поразяващ поглед.

Снимките са осъществени в Лондон.

Кастинг

Режисьор: Крейг Гилеспи
В ролите: Ема Стоун, Ема Томпсън, Марк Стронг, Пол Уолтър Хаузър, Емили Бийчъм, Джоуел Фрай, Джейми Деметриу
Сценаристи: Алийн Маккена, Джереми Батъруърт, Кели Марсел, Дейна Фокс, Тони Макнамара, Стив Зисис
Продуценти: Андрю Гън, Марк Плат, Кристин Бър
По книгата на: Доуди Смит
Оператор: Николас Каракацанис
Copyright © 2024 Dir.bg.