Франко Дзефирели - режисьор на живота

Franco Zeffirelli: Directing from Life

Великобритания | 2018г | 58 минути | Биографичен , Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Разпространител: Master of Art 2019

a.k.a. "Франко Дзефирели - да режисираш живота"

Първият значим документален филм от много години насам за живота на Франко Дзефирели – най-великият режисьор на опери, филми и филмирани опери, с откъси от най-добрите му творби, с неговото лично участие, както и с участието на Пласидо Доминго, Джуди Денч и много други.

Франко Дзефирели е просто най-великият режисьор на опери, филми и филмирани опери. Пищните му постановки на опери на Верди, Пучини, Бизе и Моцарт са сред най-добрите, а филмираните „Отело“, „Травиата“ и „Палячи“ задават златния стандарт за творби от този вид. Филмите му по Шекспир – Ромео и Жулиета и Укротяване на опърничавата спечелват „Оскар“, а неговият Иисус от Назарет се смята за най-хубавия библейски филм. Дзефирели, днес на 95 години, работи до 88а-ата си година и си създаде противоречив, безкомпромисен и хедонистичен образ, привличайки както приятели, така и врагове. Този филм е детайлен портрет на човека и режисьора и е най-авторитетният, създаден на английски език; включва всички творби, споменати по-горе, и още много, както и разговори със самия Дзефирели, с Пипо Дзефирели – осиновения му син, с Шийла Пикълс – секретарката му, с Анджела Алън – приятелка и организатор на продукциите, с актьорите Ричард Бъртън, Робърт Пауъл, Джуди Денч, Маги Смит и Джоан Плоурайт, с певците Пласидо Доминго и Джоан Съдърланд, с режисьорите Стефан Треспиди и Марко Гардини, с продуцентите Соня Фрийдман и Дайсън Ловел.

Резултатът е биографията на един човек, чието творчество е белязано от загубата на майка му когато той е на 6 години, като много от избраните оперни и филмови теми отразяват аспекти от живота и смъртта й.

Кастинг

Режисьор: Крис Хънт
Copyright © 2024 Dir.bg.