Цигуларката

Viulisti

Финландия | 2018г | 105 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 05.01.2018
Премиера в България: 29.11.2019
Производител: Mjoelk Movies, SF Film Distribution
Разпространител: 6A Media Entertainment
Награди и номинации: Голямата награда "Златна Афродита" от фестивала Любовта е лудост - Варна 2019 г. и наградата на гилдия "Критика"

"The Violin Player":

Любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Известната цигуларка Карин (Матлеена Куусниеми) трябва да сложи край на звездната си кариера след автомобилна катастрофа, при която наранява ръката си и губи способността си да свири. Тя започва да преподава на ученици, 20 години по-млади от нея, само за да открие, че се влюбва в Анти (Олави Уусивирта), който е един от тях.

Карин и Анти не са лесна двойка, тъй като и двамата са страстно отдадени на музиката и са свръхамбициозни по отношение на кариерата си.

"Филм за огромните амбиции, за невъзможността да се изоставят мечтите и интензивността на постигане на тези мечти. Искам моите главни - Карин и Анти - да пресекат своите социални и морални граници. Те трябва и ще търсят точката, до която никога не са вярвали, че ще стигнат. Амбицията да бъдеш добър в това, което правиш, ще ги накара да наранят други хора, да ги унижат и да бъдат унижавани, ако е необходимо."
Пааво Вестерберг

Прожекция на "Любовта е лудост" - Варна: 26.08.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Пааво Вестерберг
В ролите: Матлеена Куусниеми, Олави Уусивирта, Ким Бодния, Самули Еделман, Микко Куки
Сценаристи: Пааво Вестерберг, Емми Песонен
Продуценти: Ула Симонен, Микко Тенхунен
Оператор: Марек Визер
Copyright © 2024 Dir.bg.