Сибирският бръснар

Сибирский цирюльник

Русия, Франция, Италия, Чехия | 1998г | 180 минути | Драма , Исторически , Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.10.1998
Премиера на видео: 08.11.2000
Производител: Баррандов Биография, Camera One, Canal+, Eurimages, France 2 Cinema, Госкино, Medusa Film, Студия Тритэ

"The Barber of Siberia":

1905 г. Джейн Калахан (Джулия Ормонд) – красива американка, пише до сина си, кадет в престижна военна академия.

1885 г. Спомените й връщат времето с 20 години, когато тя пристига в Русия като помощничка на Дъглас Маккракън (Ричард Харис) – вманиачен инженер, който се нуждае от подкрепата на великия княз (Евгений Стеблов), за да подпомогне изобретението му – мощна машина за обработване на горите в Сибир.

По време на своите пътешествия тя среща двама мъже, които променят живота й завинаги: красивия млад кадет Андрей Толстой (Олег Меншиков) и могъщия генерал Радлов (Алексей Петренко), който е омагьосан от красотата й и иска ръката й. Тя знае, че може да го използва, за да получи достъп до великия княз.

Толстой и Радлов си съперничат за любовта на Джейн, от която са обсебени. Тя доверява съкровена тайна на Толстой, обещава му да се омъжи за него и заедно прекарват страстна нощ. Но по-късно той чува как Джейн отрича интереса си към него пред генерала. Обезумял, Толстой напада Генерала, който го арестува и изпраща на заточение в Сибир. Джейн така и негуби надежда да открие Толстой.

Години по-късно, макар и омъжена за Маккракън, тя се връща в Русия, за да намери истинската си любов. Отива в неговия дом–бръснарница, където осъзнава, че тайната й ще я свързва завинаги с тази огромна, загадъчна страна.

Премиера на видеокасета в България: 08.11.2000 г. ("Александра видео").

Кастинг

Режисьор: Никита Михалков
В ролите: Джулия Ормонд, Ричард Харис, Олег Меншиков, Алексей Петренко, Марина Нейолова, Владимир Илин, Анна Михалкова, Никита Михалков, Евгений Стеблов
Сценаристи: Никита Михалков, Рустам Ибрагимбеков, Роспо Паленберг
Продуценти: Мишел Сейду, Никита Михалков
Музика: Едуард Артемиев
Оператор: Павел Лебешев
Copyright © 2024 Dir.bg.