Казанова, последна любов

Dernier amour

Франция | 2019г | 98 минути | Драма , Исторически , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.03.2019
Производител: Les Films du Lendemain, JPG Films, Wild Bunch, France 3 Cinema, Les Films du Fleuve, Cohen Media Group, Diaphana Films
Разпространител: 5 CineLibri 2019

"Casanova, Last Love":
По мемоарите, писани между 1789 и 1798 г., на венецианския авантюрист Джакомо Казанова.

През осемнадесети век Казанова, известен с вкуса си към забавлението и играта, пристига в Лондон, където е изпратен в изгнание. В този град, за който не знае нищо, той се среща няколко пъти с млада куртизанка - г-ца Шарпийон, която го привлича до такава степен, че да забрави за други жени. Казанова е готово да направи всичко, за да постигне целта си, но г-ца Шарпийон винаги го избягва под най-различни предлози. Тя отправя предизвикателство към него да я обича по начина, който й харесва.

Издателство Колибри:
"Епикуреец, естет и непоправим съблазнител, с разкрепостените си нрави той без съмнение е една от най-забележителните фигури на европейския XVIII век. Тогава са разчупени вековни догми и сексуалното престава да се свързва с греховното, а любовта се превръща в синоним на хармония между телесно и духовно. През целия си живот Казанова следва едно-единствено правило: да се наслаждава на всеки миг от отреденото му време на тази земя.

Любопитните подробности, с които описва както срещите си с видни личности и владетели, така и любовните си похождения, превръщат автобиографията в забележителна панорама на нравите през века на Просвещението, а безкомпромисната самоирония на автора ни кара да вярваме на всяка негова дума."

Прожекции на CineLibri - София: 08.-20.10.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Беноа Жако
В ролите: Венсан Лендон, Стейси Мартин, Валерия Голино, Жулиа Роа, Нанси Тейт, Ана Коти, Хейли Кармайкъл, Крисчън Ериксън, Нейтън Уилкокс, Волфганг Писорс
Сценаристи: Жером Божур, Беноа Жако, Шантал Тома
Продуценти: Жан-Пиер Герен, Кристина Ларсен, Жан-Пиер Дарден, Люк Дарден
Музика: Брюно Куле
По книгата на: Джакомо Казанова
Оператор: Кристоф Бокарн
Copyright © 2024 Dir.bg.