Бурни връзки

Curiosa

Франция | 2019г | 107 минути | Драма , Исторически , Романтичен | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 03.04.2019
Премиера в България: 19.02.2021
Производител: Curiosa Films, Memento Films, Cinemage 12, Cofinova 14, Canal+, Cine+, Playtime
Разпространител: 6A Media Entertainment

Чувствен любовен триъгълник в бохемската атмосфера на Париж в края на XIX век. За да изплати дълговете на баща си, Мари де Ередиа се омъжва за поета Анри дьо Рение, но е влюбена в друг поет - Пиер Луис, който е еротоман и голям пътешественик. Именно той ще я посвети в тайните на любовта и еротизма чрез една „фотографска” и литературна връзка, която ще измислят заедно.

Париж, 1895 година. Пиер Луис (Нилс Шнедер) е парижко денди и поет на ръба на славата. Той и неговият приятел Анри дьо Рение (Бенжамен Лаверн) са лудо влюбени в Мари де Ередия (Ноеми Мерлан), нахалната дъщеря на техния наставник. Въпреки чувствата си към Пиер, Мари се омъжва за Анри, който е в по-добра ситуация. Силно наранен, Пиер заминава за Алжир, където се среща с Зохра (Камелиа Жордана) - местно момиче, с което споделя бурна връзка и страст към еротичната фотография.

Една година по-късно Мари все още има слаби чувства към съпруга си, а Пиер се връща в Париж заедно със Зохра. Щом чува новината, тя се втурва да види Пиер и споделя, че се е пазила за него. Те бързо започват афера и започва игра на котка и мишка между много играчи, изпълнена с желание, ревност и фотография. Те ще изградят своето бъдеще чрез нарушаване на установените норми, но докъде ще стигнат?

Прожекции на CineLibri - София: 06.-18.10.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Лу Жьоне
В ролите: Ноеми Мерлан, Нилс Шнедер, Бенжамен Лаверн, Камелиа Жордана, Амира Касар, Скали Делпира, Мелоди Ришар, Дамиан Бонар
Сценаристи: Лу Жьоне, Рафаел Деплешен
Продуцент: Оливие Делбоск
Музика: Арно Реботини
Оператор: Симон Рока
Copyright © 2024 Dir.bg.