Ема.

Emma.

Великобритания, САЩ | 2020г | 124 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 13.02.2020
Премиера в България: 14.02.2020
Производител: Working Title Films, Blueprint Pictures, Perfect World Pictures, Focus Features, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (1816 г.) на английската писателка Джейн Остин.

Богата. Красива. Умна. Ема Уудхаус (Аня Тейлър-Джой) е неуморната "пчела-царица" без съперници в нейното заспало малко градче с очарователния си независим дух - история за загубата на контрол, откриването на идеалната половинка и извоюването на щастлив край. В болезненото си израстване Ема ще се сблъска с погрешни връзки и романтични провали в търсене на любовта, която при това винаги е била край нея.

Въпреки че е твърдо решена самата тя никога да не се омъжи, Ема вярва, че е изключително умела в създаването на романтични съюзи. След първия си голям успех в сватовничеството - разбира се, определян като такъв от самата нея, тя се заема да намери подходящ партньор за своята нова приятелка Хариет Смит (Миа Гот). Въпреки че произходът на Хариет е неизвестен, Ема е убедена, че тя заслужава да бъде съпруга на джентълмен и избира за нея местния викарий мистър Елтън (Джош О'Конър) вместо истинския обект на желанията на Хариет, преуспелия фермер Робърт Мартин. Защото… Ема знае най-добре!

Но и за нея любовта крие няколко изненади... В тази блестяща сатира за социалните класи и трудностите на порастванетоq Ема трябва да премине през поредица от грешки, за да открие любовта, която е била пред очите й през цялото време.

Кастинг

Режисьор: Отъм де Уайлд
В ролите: Аня Тейлър-Джой, Джема Уилан, Джош О'Конър, Бил Най, Миа Гот, Калъм Търнър, Рупърт Грейвс, Джони Флин
Сценарист: Еленор Катън
Продуценти: Тим Бевън, Ерик Фелнър, Питър Чърнин
Музика: Изобел Уолър-Бридж
По книгата на: Джейн Остин
Оператор: Кристофър Бловелт
Copyright © 2024 Dir.bg.