Началото на деня

The Beginning of the Day

България | 1975г | 88 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 05.09.1975
Премиера в България: 05.09.1975
Производител: Бояна филм
Разпространител: Филмотечно кино Одеон

В голям завод журналист (Тодор Колев) прави интервюта за замърсяването на въздуха. Директорът и главният инженер бягат от отговорност. Но инженер Мария Стойчева (Цветана Манева) открито заявява, че средства за такава дейност не се предвиждат. Това ще й коства смяна на длъжността.

На много километри от този завод, в Балкана, при мъжа на Мария – Андрей Стойчев (Стефан Данаилов) е станало срутване в мината и има загинал човек. Пристига анкетна комисия. Мария изпраща телеграма на Андрей, че има нужда от неговата морална подкрепа. Андрей тръгва към Мария.

На малката гара среща бащата на загиналото момче. Пътува с товарен влак и пристига едва сутринта. Мария още спи. След няколко часа той трябва да се върне обратно и да поеме своята отговорност. Тази кратка среща е била по-важна за тях от всичко друго.

Кастинг

Режисьор: Димитър Петров
В ролите: Тодор Колев, Владимир Смирнов, Юри Сафчев, Любен Саев, Георги Гайтаников, Доротея Тончева, Росица Данаилова, Любомир Киселички, Цветана Манева, Борис Янакиев, Силвия Рангелова, Георги Стефанов, Стефан Данаилов, Владимир Давчев, Иван Гайдарджиев
Сценарист: Александър Карасимеонов
Музика: Александър Йосифов
Оператор: Борис Янакиев
Copyright © 2024 Dir.bg.