Не влизай в пререкание с персонала на банята

Do Not Argue with the Staff at the Baths

България | 2020г | 110 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.09.2020
Премиера в България: 12.11.2021
Производител: Нак-Зак Вижън
Разпространител: Лента / Би Ес Филмс

Идвайки си от чужбина, Андрей пристига в Ловеч – града, където се е родил. Обикаля из града, проверява в местната погребална агенция дали жена на име Дора Бенчева не е починала наскоро.

Дора, на неопределена възраст над 60, с опадала от химиотерапия коса, се къпе в реката на уединено място извън града. Прибира се в стаята си и докато слуша нелепия скандал на хазяите, като на игра изхвърля множеството си лекарства.

Андрей се напива самичък, измисля си някаква песничка и си припомня различни моменти от обществената баня, в която е ходил като малък. В течение на два-три дена двамата се разминават из града, обикаляйки едни и същи места, познати от детството, докато накрая се срещат. От последвалите бурни обяснения става ясно, че са брат и сестра.

Филм за двама души, които се търсят, разминават и сближават на фона на клокочещия наоколо живот. Филм за отношенията между потънал в детски спомени брат и една умираща от рак сестра, които се откриват след години, усетили истинската си същност като човешки същества. Филм и за неясните сенки на миналото; за самотата, неразбирането и любовта; за красивите чудеса на ежедневието и за националната светиня Васил Левски, присъстващ в съзнанието на хората като гранитен паметник.

Снимките са осъществени през май 2019 г.

Прожекция на Златна роза - Варна: 27.09.2020 г.
Прожекции на София Филм Фест: октомври 2020 г.

Кастинг

Режисьор: Иван Черкелов
В ролите: Александър Трифонов, Силва Милковска, Иван Динев
Сценарист: Иван Черкелов
Продуцент: Атанас Маринов
Оператор: Рали Ралчев
Copyright © 2024 Dir.bg.