Петя на моята Петя

България | 2021г | 94 минути | Драма | Официален сайт
- 6.7/10

За филма

В разпространение от: 20.03.2021
Премиера в България: 18.03.2022
Производител: БЪФ пикчърс, Консепт студио
Разпространител: bTV Studios

Заглавие по едноименния разказ на Петя Дубарова.

Съвременна история, свързваща бъдещето с миналото. Историята е изградена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различно време: Петя Дубарова (Алиса Атанасова) и съвременната Петя Монова (Александра Костова). Едната е мъдра и митична, а другата – дръзка и модерна.

Ако останеш завинаги на 17 и запазиш своите идеали, това спасява ли те от възможността да се превърнеш в скучен възрастен? Как се справяш с разочарованието от любовта? Може ли да да се предадеш, въпреки стремежа да се бориш, или трябва да продължаваш независимо от всичко? Съвременната Петя трябва да открие своите отговори, поставена в ситуация между живота и смъртта: дали да избере живота или да последва любимата си поетеса Петя Дубарова.

Филмът е провокиран както от стиховете на Петя Дубарова, така и от позабравените тийнейджърски идеали и вярвания на създателите му; от факта, че случилото се с нея преди почти 40 години се случва и днес – никой не може да победи в битката срещу системата, но това не означава, че трябва да спрем да опитваме.

Снимките са осъществени през юни-юли 2019 г. в Бургас.

Прожекция на София Филм Фест: 20.03.2021 г.

Кастинг

Режисьор: Александър Косев
В ролите: Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов, Емил Марков, Моню Монев
Сценаристи: Нели Димитрова, Валентина Ангелова
Продуценти: Николай Урумов, Кръстьо Ламбев
Музика: Георги Стрезов
По книгата на: Петя Дубарова
Оператор: Иван Вацов
Copyright © 2021 Dir.bg.