По-сърдити старчета

Grumpier Old Men

САЩ | 1995г | 101 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 22.12.1995
Премиера в България: 23.08.1996
Производител: Warner Bros
Разпространител: Александра Филмс

Легендарните звезди на киното Джак Лемън и Уолтър Матау отново си партнират за осми пореден път заедно и за втори - в ролите на заядливите съседи Джон Густафсон и Макс Голдман.

Както в първата част (“Сърдити старчета”), така и тук участват и Ан-Маргрет (вече съпруга на Джон), Дарил Хана (дъщеря му), Кевин Полак (сина на Макс) и Бърджис Мередит (бащата на Джон).

Новата звезда в този филм е самата София Лорен, по-прелестна от всякога, в ролята на Мария Рагети - жизнена новозаселничка, която не се дава на старите местни жители и отстоява идеята да превърне магазина за рибарски принадлежности в италиански ресторант.

Кощунствената й идея да промени любимата бърлога на всички рибари и начина им на живот естествено не допада на “старчетата” и те стават още по-сърдити. За да осуетят плановете й, Джон и Макс започват стратегическа кампания от сплетни, клюки и саботажи, които скоро обхващат целия град. Двамата обаче не са подготвени за издръжливостта на Мария, която съвсем не смята да се предаде лесно!

Джак Лемън: “Филмът надхвърля рамките на едно поколение и представлява интерес както за децата, така и за хора на моята възраст, че и по-стари.”

Кастинг

Режисьор: Хауърд Дойч
В ролите: Кевин Полак, Ан-Маргрет, Уолтър Матау, София Лорен, Бърджис Мередит, Дарил Хана, Джак Лемън, Кейти Сагона, Ан Гилбърт, Макс Райт, Черил Хоукър, Джеймс Анделин
Сценарист: Марк Джонсън
Продуценти: Ричард Бърман, Джон Дейвис
Музика: Алън Силвестри
Оператор: Так Фуджимото
Copyright © 2024 Dir.bg.