Ина де Ярд

Inna de Yard

Франция | 2019г | 99 минути | Документален , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.06.2019
Производител: Borsalino Productions, WAG Prod, Wagram Films, Charades, Le Pacte
Разпространител: 24 София Филм Фест 2020

(черно-бял)

Портрет на група пионери реге музиканти, пресъздаващ социалните ценности на този стил и страстта към него на едно по-старо поколение - в опита му да я предаде на по-младите.

Сюжетът напомня историята около създаването на „Буена Виста Сошъл Клъб“. Група ветерани музиканти от Global South се събират за концерт. Филмът представя формацията, която свири кавъри на класически хитове, смесени с кадри от оригиналите, които са отпреди 50 години. Повечето от песните във филма са посветени на любовта и личната драма. Музикантите и певците са интервюирани на фона на красивата ямайска природа. Изглежда, че никой от тях не е направил състояние, но и никой няма нищо против нещата да стоят точно по този начин. Представена е и певицата Джуди Моват, която говори за различната динамика на работа между отделните поколения изпълнители.

Част от очарованието на звездите във филма е в това, че те просто искат да правят музика. И да ловят риба. И да се радват на слънцето, а когато са на по 70 години могат смело да кажат, че са си го заслужили. Това е портрет на един не толкова сложен живот, който изглежда доста идиличен под звуците на реге музиката.

Прожекции на София Филм Фест: 25. и 27.09.2020 г.

Кастинг

Режисьор: Питър Уебър
Сценарист: Питър Уебър
Продуцент: Лоран Боден
Оператор: Бернар Бенан
Copyright © 2024 Dir.bg.