Мариан и Ленърд: любовни думи

Marianne & Leonard: Words of Love

САЩ | 2019г | 102 минути | Биографичен , Документален , Музикален
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.01.2019
Разпространител: 24 София Филм Фест 2020

Задълбочено вглеждане във връзката между легендарния канадски музикант Ленърд Коен и норвежката му муза Мариан Илен. Филмът отвежда зрителите на пътешествие в миналото на Коен и документира детайлите във взаимоотношенията с любовта на живота му и негова муза - Мариан (една от най-известните песни на Коен е „So Long Marianne“, посветена именно на нея).

Историята се концентрира върху ранните дни на двойката и показва колко подкрепяща е била Мариан в началото на кариерата на Коен. Двамата живеят заедно на гръцкия остров Хидра през 60-те години на миналия век, във време, когато това място е убежище за художници, съчетали творческите си занимания с красива атмосфера. Коен се бори с депресията, след като романът му „Красиви губещи“ от 1966 година се проваля, а Мариан го насърчава да вплете думите си в музика. Историята на Ленард Коен с Мариан е знакова за неговата музика, както и за неговия живот.

След като се разделят, Мариан и Коен продължават да поддържат далечна връзка, дори по време на неговите многобройни връзки - двамата общуват до края на живота си. И двамата си отидоха от този свят в рамките на няколко месеца един след друг през 2016 година и Ленард Коен остави трогателно последнно писмо до Мариан, събрало дълбоката му любов и уважение към нея.

Кастинг

Режисьор: Ник Брумфийлд
В ролите: Мариан Илен, Ник Брумфийлд, Джефри Браун, Ленард Коен
Сценарист: Ник Брумфийлд
Продуценти: Кайл Гибън, Шани Хинтън, Марк Хоферлин, Барни Брумфийлд
Оператор: Барни Брумфийлд
Copyright © 2020 Dir.bg.