Арита Франклин: Amazing Grace

Amazing Grace

- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.11.2018
Производител: 40 Acres & A Mule Filmworks, Al
Разпространител: 33 Киномания 2019

Влизайки в църквата дискретно, тя се усмихва за кратко, концентрира се за момент и просто започва да пее. Нежно в началото, но след това все по-завладяващо, гласът й отнася публиката – далеч, към безкрайността на рая.

През януари 1972 г. Арита Франклин записва легендарния си албум “Amazing Grace” заедно с Църковния хор на Южна Калифорния и пастор Джеймс Кливланд в мисионерската баптистка църква „Ню Темпъл” в Лос Анджелис. На върха на славата си тя взима решение да се върне, откъдето е започнала – към света на госпъл музиката.

Записан за два дни на живо, този албум става най-успешния госпъл запис на всички времена. В него Франклин пее “How I Got Over”, “Precious Memories” и особено 11-минутна версия на “Amazing Grace”. Резултатът е този концертен филм, непоказван повече от 40 години по технически и юридически причини, който прославя човешкото достойнство и копнежа по свобода и справедливост. Той е и шеметно представяне на неустоимата харизма на соул иконата, напуснала ни през август 2018 г. Абсолютно наелектризиращо преживяване!

Прожекции на Киномания - София: 19.-30.11.2019 г.

Кастинг

Режисьори: Сидни Полак, Алън Елиът
В ролите: Арита Франклин
Продуценти: Сидни Полак, Тирел Уитли
Copyright © 2024 Dir.bg.