Клифърд, голямото червено куче

Clifford the Big Red Dog

САЩ, Канада, Великобритания | 2021г | 97 минути | 3D , IMAX , Анимация , Комедия , Приключенски , Семеен | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 10.11.2021
Премиера в България: 31.12.2021
Производител: Entertainment One, Scholastic Entertainment, Walden Media, The Kerner Entertainment Company, Silvertongue Films, Paramount Animation, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименната поредица книги за деца (след 1963 г.) на американския писател и картунист Норман Бридуел.

Филмът ще ни запознае с невероятния четириног герой Клифърд и младата Емили - те ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми. Емили е прилежна ученичка, която се сприятелява с малко червено кученце. То ненадейно се превръща в куче-гигант и привлича вниманието на генна компания. Тогава Емили и чичо й Кейси трябва да се борят със силите на алчността из Ню Йорк... а Клифърд променя живота на всекиго около себе си. Той научава Емили и чичо й на истинското значение на възприемането и безусловната любов.

В училище никога не е било лесно, но за Емили Елизабет (Дарби Камп) е дори още по-трудно. Тя не само е новото момиче в класа, което все още няма приятели, но и всекидневно е подложена на тормоз и подигравки от новите си съученици. На майката на Емили (Сиена Гилъри) не й е по-леко. Тя отглежда дъщеря си сама и когато й се налага да замине по работа извън града, със свито сърце поверява Емили на своя много забавен, но доста вятърничав брат Кейси (Джак Уайтхол). Точно това е и денят, в който Емили открива другар в лицето на симпатичното червено кутре Клифърд, което мистериозен спасител на животни (Джон Клийс) й подарява. Тя обаче не подозира, че само за една вечер малкият й четириног приятел ще се превърне в гигантско триметрово куче. А това води след себе си едно незабравимо приключение, по време на което Емили и Клифърд ще „отхапят сериозно парче“ от Голямата ябълка.

"От самото начало виждах тази история като много близка до "Извънземното" на Спилбърг. Имаме главен герой, който има проблеми и се чувства самотен. И този млад протагонист се сприятелява с магическо създание, което също се чувства самотно. Има доста паралели между тези два филма. Клифърд споделя характерните за Амблин качества, които направиха Извънземното толкова специален."
Уолт Бекър, режисьор

Един филм за всички, които не са изгубили детето в себе си и имат достатъчно място в сърцето си за любов, истинско приятелство и щури приключения!

Снимките са осъществени през юни-август 2019 г. в Ню Йорк.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Уолт Бекър
В ролите: Сиена Гилъри, Джак Уайтхол, Джон Клийс, Роузи Перес, Дарби Камп
Сценаристи: Дейвид Рон, Джей Шерик
Продуценти: Джордан Кърнър, Иоле Лукезе
Музика: Джон Дебни
По книгата на: Норман Бридуел
Оператор: Питър Лайънс Колистър
Copyright © 2024 Dir.bg.