Мулан (1998)

Mulan

- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 18.06.1998
Премиера на DVD: 02.11.2009
Производител: Walt Disney, Buena Vista
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация за “Оскар” 1999 г. (музика)
2 номинации за “Златен глобус” 1999 г. (музика и песен)
10 награди и 2 номинации "Ани" 1998 г.

Древна китайска легенда е вълшебно трансформирана в невиждано приключение, изпълнено с напрегнато действие, емоции и много смях. По написаната специално за "Дисни" илюстрирана книга "FA Mulan: The Story of a Woman Warrior" (1998 г.) от американския детски писател Робърт Д. Сан Суси.

Храбро младо момиче на име Мулан, което не се вписва в скованите традиции на своето общество открива, че старият му баща е получил заповед да се включи в отбраната на Китай срещу нашествениците-хуни. В пристъп на храброст и всеотдайност, Мулан се предрешава като мъж и заема мястото на баща си в армията на Императора, преминавайки през трудното обучение заедно с комична групичка воини, предвождани от красивия капитан Шанг.

Винаги наблизо са смешният дракон-пазител на Мулан – Мушу, и щурчето Кри Ки, което й носи късмет. Но на Мулан ще й трябва нещо повече от хапливото остроумие на Мушу, за да победи безмилостния предводител на хуните – Шан Ю. Само ако остане вярна на сърцето си, Мулан ще може да се превърне в опитен боец и да донесе победа на своята нация и дълго чаканите почести за своето семейство.

Великолепна и спираща дъха анимация, сензационна музика и кипящи от енергия битки сред заснежените планини - всичко това ще удиви и вдъхнови семейния зрител.

Кастинг

Режисьори: Тони Банкрофт, Бари Кук
Сценаристи: Рита Хсяо, Крис Сандърс, Филип ЛаЗибник, Реймонд Сингър, Юджиния Бостуик-Сингър
Продуцент: Пам Коутс
Музика: Джери Голдсмит
По книгата на: Робърт Д. Сан Суси
Озвучен от: Минг-На Уен, Джун Форей, Суун-Тек О, Еди Мърфи, Харви Файърстийн, Мириам Маргълийз
Copyright © 2024 Dir.bg.