В капана на времето

Old

САЩ | 2021г | 108 минути | Трилър | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 21.07.2021
Премиера в България: 23.07.2021
Производител: Blinding Edge Pictures, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По френския графичен роман "Sandcastle" (2020 г.) на Пиер Оскар Леви и швейцарския автор Фредерик Пеетерс.

Смразяваща мистериозна история за семейство на почивка в тропиците, което установява, че уединеният плаж, на който са отишли за няколко часа, по някакъв начин предизвиква бързо стареене... до степен, че целият им живот ще се събере в един-единствен ден.

За дълго планираната си ваканция, младо семейство се отправя на пътешествие към усамотен тропически плаж, който случайно откриват в интернет. Мястото е повече от невероятно и макар не толкова безлюдно, колкото са се надявали, предлага идилия отвъд най-смелите им мечти. С напредване на времето обаче става ясно, че райското кътче крие ужасяваща тайна. По някакъв необясним начин всичко, което се намира на плажа, остарява неимоверно бързо, като целият живот на хората се съкращава до един-единствен ден и никой от тях не е способен да си тръгне от брега. Семейството има на разположение само няколко часа, за да разкрие мистерията и да успее да се спаси, преди да е станало твърде късно.

Ще успее ли някой да се измъкне от капана на времето? Каква е връзката между всички хора, намиращи се на плажа и каква е страховитата истина зад мистерията? Отговорите са шокиращи.

Оригинално изследване на остаряването и как различните поколения приемат факта за неизбежността на човешката тленност и за незначителността ни пред лицето на природата.

Снимките са осъществени през септември-ноември 2020 г. в Доминиканската република.

Кастинг

Режисьор: М. Найт Шамалан
В ролите: Илайза Сканлен, Аби Лий, Томасин Маккензи, Ембет Давиц, Руфъс Сюъл, Алекс Улф, Гаел Гарсия Бернал, Кен Лионг
Сценарист: М. Найт Шамалан
Продуценти: М. Найт Шамалан, Марк Бийнсток, Ашуин Раджан
Музика: Тревър Гърекис
По книгата на: Пиер Оскар Леви, Фредерик Пеетерс
Оператор: Майкъл Гюлакис
Copyright © 2024 Dir.bg.