Никой

Nobody

САЩ | 2021г | 92 минути | Екшън , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 18.03.2021
Премиера в България: 21.05.2021
Производител: 87North, Eighty Two Films, Odenkirk Provissiero Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Оригинална и пленяваща история на преминаващ незабележимо през живота обикновен мъж, чиито най-смъртоносни и безскрупулни инстинкти са събудени от група престъпници, поставящи живота на семейството му в опасност.

Обратно на клишето за „лошите, които се забъркват с неподходящия човек“ (който винаги е коравият герой), този сюжет задава въпроса какво би станало, ако лошите се забъркат с „подходящия човек“ – със съвсем обикновен мъж, който не представлява никаква заплаха и не би трябвало да отвръща на удара, но, изненада, все пак го прави! Филмът изследва темата за способността на нормалния човек към насилие, когато е притиснат в ъгъла и няма какво да губи.

Хъч Мансел (Боб Оденкърк ) е недооценен и пренебрегван баща и съпруг, който се е примирил с ролята си на неудачник. Когато една нощ двама крадци нахлуват в дома му, Хъч не предприема нищо, за да защити себе си и семейството си, надявайки се да избегне по-сериозно насилие. Синът му Блейк (Гейдж Мънро) е тийнейджър и е разочарован от него, а съпругата му Бека (Кони Нилсен) се отчуждава още повече...

Последствията от инцидента отключват потискания от много време гняв на Хъч и събуждат отдавна заспали инстинкти, които го отвеждат по брутален път, който ще разкрие тъмни тайни и смъртоносни умения. Сред порой от юмруци, изстрели и свистящи гуми, Хъч трябва да спаси семейството си от опасен противник като Кузнецов (Алексей Серебряков) и да гарантира, че никога повече няма да бъде припознаван като никой.

Това е история и за сбъднати желания - за мъж, който преоткрива себе си и за фантазията на вероятно милиони бащи: „Какво би станало, ако имах определени способности, и отново се превърна в мъжа, който бях.“ В спектъра от емоции откриваме любовна история, преоткриващи себе си хора, зрелище и луди екшън сцени, както и много забавление.

Снимките са осъществени през септември-октомври 2019 г.

Кастинг

Режисьор: Иля Нейшулър
В ролите: Кристофър Лойд, Кони Нилсен, Боб Оденкърк, Колин Салмън, Хъмбърли Гонзалес, Кристен Харис, Гейдж Мънро, Алексей Серебряков
Сценарист: Дерек Колстад
Продуценти: Брейдън Афтъргуд, Кели Маккормик, Боб Оденкърк, Дейвид Лийч
Музика: Дейвид Бъкли
Оператор: Павел Погоржелский
Copyright © 2024 Dir.bg.