Вечна чистка

The Forever Purge

- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.06.2021
Премиера в България: 02.07.2021
Производител: Blumhouse Productions, Man in A Tree, Perfect World Pictures, Platinum Dunes, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "The Purge 5":

Пета последна част на поредицата филми "Чистката".

Правилата са нарушени - секта мародери решава, че годишната Чистка няма нужда да спира през деня, че не трябва никога да спира...

След като членове на престъпна банда решават, че не искат годишната Чистка да бъде само една-единствена нощ, а вместо това трябва да продължи безкрайно, те запалват искрата на нестихващ бунт и се отправят на изпълнена с хаос и кланета кампания за превземането на Америка. Вече никой не е в безопасност, независимо зад колко дебели стени се крие.

Мексиканската двойка Адела и съпругът й Хуан живеят в Тексас, където Хуан започва работа в ранчото на богатото семейство Тъкър, предвождано от Кейлъб (Уил Патън). Със своята трудолюбивост Хуан успява да впечатли Кейлъб, но това разпалва ревността на сина на патриарха Дилън (Джош Лукас). Но когато на сутринта след Чистката банда маскирани убийци нападат семейство Тъкър, включително бременната съпруга на Дилън и сестра му, двете фамилии трябва да загърбят различията си и да се обединят, за да отвърнат на удара.

Докато те се борят за своето оцеляване, около тях страната постепенно потъва в хаос и немислимото се случва: Съединените Щати започват да се разпадат, призовавайки населението да бяга към мексиканската граница!

Филмите от поредицата "Чистката" успешно използват жанровите елементи на екшън, трилър и хорър, за да предложат уникална гледна точка към редица наболели социални, икономически, политически и културни теми. Експлозивен, напрегнат и не на последно място ужасно развлекателен, филмът "Вечна чистка" предлага неповторимо изживяване.

Снимките са осъществени през ноември 2019 - февруари 2020 г.

Кастинг

Режисьор: Еверардо Гут
В ролите: Левън Рамбин, Джош Лукас, Ана де ла Регера, Уил Патън, Касиди Фрийман, Вероника Фалкон, Сюзи Абромейт, Теноч Уерта
Сценарист: Джеймс ДеМонако
Продуценти: Майкъл Бей, Джейсън Блъм, Джеймс ДеМонако, Себастиан Льомерсие
Музика: The Newton Brothers
Оператор: Луис Давид Сансанс
Copyright © 2024 Dir.bg.