Повярвай, за да видиш

Creer para Ver

Аржентина | 2020г | 95 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.06.2020
Производител: Faith For Rights, National Geographic
Разпространител: Позор / Sofia Biting Docs 2020

"Believe to see":

Киноверсия на телевизионната поредица на National Geographic (8 епизода х 30 мин.).

„Мисля, че духовността ще промени света”, споделя прочутата аржентинска фотографка и визуален артист Габи Хербстейн. „Филмът е мост, минавайки по който ще открием вярата в нас.”

От Корея до Сибир, от Индия до Мексико, от Гренландия до Малта, в търсене на еднаквото в различното и на това какво стои отвъд осезаемото, 12 духовни лидери ни запознават със своите практики в постигането на хармония между човека и природата. Всеки от тях изповядва своята религия и е представител на различна култура някъде по света.

Те са напълно непознати един за друг, изпълняват различни духовни церемонии, но са негласно свързани в мислите и обединени в посланието за любов. Някои общуват с духа и безплътното чрез свещите и тамяна, а други – чрез танца и песента. Изпълнени с мъдрост и смирение, те са мостът, който ни отвежда дълбоко навътре към себепознанието. Някои от тях са потомствени шамани, други са природни знахари, а трети просто ги наричат „баби“. Дори ритуалите им на моменти да изглеждат малко странни, тях ги следват милиони последователи и им се доверяват световни авторитети. Всичко, което казват е толкова просто, но за да го разбереш, първо трябва да им повярваш!

Прожекции в Дом на киното - София: 11.11.2020 г., 04.08.2022 г.

Кастинг

Режисьори: Габи Хербстейн, Ерик Давидсон
Сценарист: Габи Хербстейн
Продуцент: Ерик Давидсон
Copyright © 2024 Dir.bg.