Закрилникът

The Marksman

САЩ | 2021г | 108 минути | Екшън , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 15.01.2021
Премиера в България: 23.04.2021
Производител: Azil Films, Cutting Edge Group, Sculptor Media, Stonehouse, Voltage Pictures, Open Road Entertainment
Разпространител: bTV Studios

Собственикът на гранично ранчо в Аризона и бивш войник от военноморските сили Джим Хансън (Лиъм Нийсън) се превръща в неволен защитник на Мигел - мексиканско момче, отчаяно бягащо и на територията на САЩ от преследващите го килъри на наркокартел.

На границата между САЩ и Мексико, Джим - фермер и ветеран от Виетнамската война - преминава през труден етап от живота си. Съпругата му тъкмо е починала от рак, а банката иска да запорира обширния му имот. Точно в този момент в ранчото неочаквано се озовават двама нелегални имигранти: майка (Тереса Руис) и малкият й син Мигел, бягащи от брутален мексикански картел. След ожесточена престрелка майката загива и Джим се оказва в нежеланата от него роля на закрилник на Мигел.

Двамата се впускат в шеметно бягство - и от безмилостните убийци, и от корумпирани ченгета. По време на пътуването недоверието помежду им постепенно отстъпва място на разбирането и състраданието и Джим приема новата цел в живота си - да защитава Мигел с цената на всичко и да го отведе на сигурно място.

Снимките са осъществени през септември-октомври 2019 г.

Кастинг

Режисьор: Робърт Лоренз
В ролите: Лиъм Нийсън, Джейкъб Перес, Катрин Уиник, Тереса Руис, Алфредо Кирос, Хосе Васкес
Сценаристи: Крис Чарлз, Дани Кравиц, Робърт Лоренз
Продуценти: Тай Дънкан, Ерик Голд, Робърт Лоренз
Музика: Шон Калери
Оператор: Марк Патън
Copyright © 2024 Dir.bg.