Методът Уилямс

King Richard

- 10/10

За филма

В разпространение от: 18.11.2021
Премиера в България: 19.11.2021
Производител: Star Thrower Entertainment, Westbrook Studios, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Награда (Уил Смит) и 5 номинации Оскар 2022 г.
Награда и 3 номинации БАФТА 2022
Награда и 3 номинации Златен глобус 2022

Филм за това, как Винъс и Серина Уилямс са станали суперзвезди в тениса под ръководството на техния баща и треньор Ричард Уилямс (Уил Смит).

Ричард има план и нетрадиционни методи, за да изведе дъщерите си от улиците на Комптън, Калифорния до глобалната спортна сцена. Силата на семейството, постоянството и непоколебимата вяра са нещата, с които се постига невъзможното.

Още когато дъщерите му са около 4-годишни, Уилямс изготвя план от 78 страници за техните професионални кариери в тениса. Той започва да тренира момичетата на кортове в Комптън и те бързо загатват за таланта си на различни турнири. Двете изключителни атлетки променят света на тениса, водени от ясната визия на баща им за бъдещето.

В актьрския състав са: Анджаню Елис в ролята на майката Орасин Уилямс, Саная Сидни като Винъс, Деми Сингълтън като Серина, Тони Голдуин като треньора Пол Коен, Джон Бърнтол като треньора Рик Мейси.

Снимките са осъществени през януари-ноември 2020 г.

Кастинг

Режисьор: Рейналдо Маркъс Грийн
В ролите: Уил Смит, Джон Бърнтол, Тони Голдуин, Дилън Макдърмът, Ерин Къмингс, Сюзи Абромейт, Анджаню Елис, Ноа Бийн, Саная Сидни, Деми Сингълтън, Кевин Дън
Сценарист: Зак Бейлин
Продуценти: Уил Смит, Тим Уайт, Тревър Уайт
Музика: Крис Бауърс
Оператор: Робърт Елсуит
Copyright © 2024 Dir.bg.