Баз Светлинна година

Lightyear

- 6.2/10

За филма

В разпространение от: 15.06.2022
Премиера в България: 17.06.2022
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

Историята на героя Buzz Lightyear, вдъхновил обичаната играчка. Всички познават и обичат Баз светлина година, познат на няколко поколения пластмасов другар на каубоя Уди – Баз е една от двете най-любими играчки на Анди във филмите от анимационната поредица "Играта на играчките". Но познаваме ли истинския героичен тестов пилот, който се превръща във вдъхновение за изработването на емблематичната играчка?

Фантастичният свят на Баз (озвучен от Крис Евънс) е изпълнен с много опасности, но и с верни другари. Той се отправя на мисия до безкрая и отвъд, за да изведе хората от капана на непозната планета и да ги отведе у дома. Но дали всичко е така, както изглежда? И как се справя един герой, когато всички разчитат на него? Уникалната история на този смел космически рейнджър ще ни покаже, че силата на човешкия дух не познава граници.

Епичен фантастичен спектакъл, изпълнен с екшън, приключения и изненади - той ще ни трогне, разсмее и забавлява.

„В Играта на играчките само се загатва за невероятна история на Баз Светлинна година като космически рейнджър и винаги съм искал да изследвам допълнително този интересен свят. Чудих се, какъв е бил филмът, който Анди е гледал и след това е поискал да има Баз за своя играчка. Исках да гледам този филм, а сега имам късмета да го направя.“
Ангъс Маклейн, режисьор

Героичният тестов пилот и астронавт е заточен на негостоприемна планета на 4,2 мил. светлинни години от Земята, заедно със своя командир и неговия екип. Докато се опитва да намери обратно пътя към дома през времето и пространството, Баз, неговият очарователен партньор котката-робот Сокс и група особени бойци се оказват единствената надежда за спасение от зловещия и енигматичен извънземен Зург, който отприщва огромна армия от безмилостни роботи, готов на всяка цена да постигне мистериозната си цел.

Какъв точно планира Зург и дали всичко е така, както изглежда? Ще успеят ли Баз и неговите смели другари да попречат на злодея и ще могат ли всички да се върнат у дома на Земята след години на заточение в космоса? И най-вече, каква е цената да се превърнеш в героя, какъвто винаги си мечтал да бъдеш?

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Ангъс Маклейн
Сценарист: Пийт Доктър
Продуцент: Галин Съсман
Музика: Майкъл Джакино
Озвучен на български от: Димитър Ангелов, Деа Майсторска, Момчил Степанов, Златин Цветков, Надя Тошева, Стефан Стефанов, Ася Рачева, Гергана Стоянова
Озвучен от: Крис Евънс
Copyright © 2024 Dir.bg.