Мей червената панда

Turning Red

САЩ, Канада, Китай | 2022г | 100 минути | Анимация , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 4.9/10

За филма

В разпространение от: 10.03.2022
Премиера в България: 11.03.2022
Производител: Pixar Animation Studios, Pearl Studio, Sparkle Roll Media, Walt Disney, Disney+
Разпространител: Форум Филм България

13-годишно момиче се превръща в гигантска червена панда, когато се развълнува. Нетипичен поглед към порастването, изпълнен с много въображение и хумор.

Мейлин Лий е непохватно, но самоуверено момиче, което носи каквото си иска, казва каквото си иска и няма време за размотаване. Тя е хваната в капана на бушуващите хормони, разкъсвана между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната й майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите й и никога не е далеч от нея. Това не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър... На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи.

Един ден обаче, Мей вижда в огледалото не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството й – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява. А животът у дома и в училище така и така не е лесен - какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр!

Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е - и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Доми Ши
Сценарист: Доми Ши
Продуцент: Линдзи Колинс
Музика: Лудвиг Йорансон
Озвучен на български от: Далия Георгиева, Елена Моллова, Симона Нанова, Яница Маслинкова, Зорница Кюркчиева, Карина Андонова
Оператори: Меяр Абусейди, Джонатан Питко
Copyright © 2024 Dir.bg.