Три етажа

Tre piani

Италия, Франция | 2021г | 119 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.09.2021
Премиера в България: 17.12.2021
Производител: Sacher Film, Fandango, Rai Cinema, Le Pacte, France 3 Cinema, 01 Distribution
Разпространител: 7 CineLibri 2021

"Three Floors":
По едноименния роман ("Shalosh Qomot", 2015 г.) на израелския писател Ешкол Нево.

Поредица от събития ще промени коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание. Поне така изглежда. Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените - всяка по свой начин - се опитват да съединят фрагментираните парченца живот, да реанимират любовта и усещането за близост.

Социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични. Героите на тази история са объркани и уязвими същества... Виждаме три аспекта на човешката същност, кореняща се в отношението към другия и узаконяваща се от свидетелите на нашето щастие-нещастие. Всеки от разказвачите обещава да ни каже „всичко“, но какво всъщност е „всичко“? Всичко, което се е случило в действителност или това, което си казваме, за да оправдаем случилото се? Напускаме „кооперацията“ с ясното съзнание, че всеки човек носи и светеца, и грешника у себе си - зависи кой ще се изправи срещу него.

Снимките са осъществени през март-юли 2019 г. в Рим, Италия.

Прожекция на СинеЛибри - София: 16.10.2021 г., Бургас - 23.10.2021 г., Варна - 28.10.2021 г. и др.

Кастинг

Режисьор: Нани Морети
В ролите: Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Адриано Джанини, Елена Лиети, Нани Морети, Дениз Тантучи, Алесандро Спердути
Сценаристи: Нани Морети, Федерика Понтремоли, Валя Сантела
Продуценти: Нани Морети, Доменико Прокачи
Музика: Франко Пиерсанти
По книгата на: Ешкол Нево
Оператор: Микеле Д'Атанасио
Copyright © 2024 Dir.bg.