Съседката (1988)

The Neighbour

България | 1988г | 89 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 29.02.1988
Премиера в България: 29.02.1988
Производител: Бояна филм
Разпространител: Бояна филм

По повестта „Циганско лято“ (1981 г.) на инженера и писател Банко П. Банков.

Димка (Елвира Иванова) е омъжена млада жена. Тя има дом, лека кола, семейство, което вдъхва чувство за благополучие. Но достатъчно ли е това жената да се чувства щастлива?

В тази идилична картина настъпва хаос, когато се появява друг мъж и любовта им се превръща в смисъл на дните им. Григор (Велко Кънев), началник цех, е човек с богата душа, по-различен от другите, обича фолклора и музиката. Двамата се срещат. Любовта им се превръща в смисъл на живота им. За да бъдат щастливи, те пренебрегват материалното благополучие, общественото положение и мнението на околните.

Влюбените плащат висока цена за връзката си, но съпротивата на обществената среда смазва любовта и краткото им щастие. По средата на този труден път Димка не издържа изпитанията и е принудена да се върне при мъжа си Стефан (Калин Арсов). Примирена и унизена, тя започва да живее по познатия отпреди начин.

Кастинг

Режисьор: Адела Пеева
В ролите: Велко Кънев, Елвира Иванова, Георги Русев, Мартина Вачкова, Калин Арсов, Христо Гърбов, Стефка Едрева, Димитър Марин
Сценарист: Банко Банков
Продуцент: Петър Димитров
Музика: Виктор Чучков, Антони Дончев
По книгата на: Банко Банков
Оператор: Стоян Чакъров
Copyright © 2024 Dir.bg.