Бягство

Escape

България | 2021г | 106 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 04.11.2021
Премиера в България: 13.05.2022
Производител: Гала филм
Разпространител: bTV Studios

Разказ за контрастите в живота - докато някои търсят щастие и свобода в изоставено планинско село, други долу в долината работят с почти безмилостен ред и дисципина, за да освободят група наркомани от техните зависимости. Две коренно различни групи млади хора се противопоставят и конфронтират - едните се борят да върнат живота в селото, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, когато те се сблъскат?

Жан-Клод (Беноа Марешал) и приятелите му се местят в изоставено село в планината. Дните им са пълни с биологично земеделие - финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села, слушане на музика, пушене на трева и други занимания. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат - заплахата за монотонното ежедневие идва с пристигането в тяхната комуна на Дани (Александър Кендеров) - момче, избягало от рехабилитационния център в долината, което и знае повече, отколкото трябва... Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение - конфликт с досегашната идилия.

Снимките са осъществени през септември 2020 г. в Родопите край с. Чамла, Смолянско.

Прожекция на филмовия фестивал в Котбус: 04.11.2021 г.

Кастинг

Режисьор: Виктор Божинов
В ролите: Александър Кендеров, Диана Димитрова, Беноа Ноел Марешал, Цветан Апостолов, Благовест Благоев, Димитър Касабов, Снежана Макавеева, Христо Петков, Венцислав Сариев, Иван Савов, Димитър Сулев
Сценарист: Деляна Манева
Продуценти: Галина Тонева, Кирил Кирилов
Музика: Петър Дундаков, Лиса Джерард
Оператор: Антон Бакарски

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.