Freedom Uncut

Великобритания, Бахами, САЩ | 2022г | 87 минути | Документален , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.06.2022
Разпространител: Cinema City

Филм за формиращия период в живота и кариерата на покойния носител на наградата Grammy® Джордж Майкъл (1963 - 2016) - преди и след създаването на неговия всепризнат и най-продаван албум „Listen Without Prejudice Vol. 1” (1990) и последвалата скандалноизвестна битка във Върховния съд с неговата звукозаписна компания. Филмът е и трогателно личен разказ за смъртта от СПИН на първата му любов през 1993 г., бразилския дизайнер на рокли Анселмо Фелепа.

Заснет преди преждевременната му смърт, документалният филм е разказан лично от Майкъл. Певецът е участвал активно в създаването на филма, който служи и като негов последен проект.

Включени са невероятни, невиждани архивни и лични кадри на Джордж, имаме поглед от първо лице върху този драматичен период от живота му. Разказано е за превръщането му в един от най-влиятелните музикални изпълнители на всички времена, който единствен се бори за всички изпълнители, като оспорват стандартния договор за запис, помагайки за пренаписването на правилата в музикалната индустрия. Ще разберем от него самия защо излиза от светлините на прожекторите и загърбва знаменитостта.

Във филма са включени и оригиналните пет супермодела от номинираното за Оскар видео „Freedom" (1990 г.) на режисьора Дейвид Финчър - Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Синди Крофърд, Татяна Патиц и Линда Еванджелиста. Те се събират за първи път, за да разкажат за снимките на емблематичния музикален видеоклип.

Ще видим и интервюта с някои от най-известните приятели на Майкъл и музикални легенди, включително Стиви Уондър, Елтън Джон, Рики Джървейс, Найл Роджърс, Марк Ронсън, Трейси Емин, Лиъм Галахър, Мери Дж. Блайдж, Жан Пол Готие, Джеймс Кордън и Тони Бенет.

Прожекции в Cinema City: 22.06.2022 г.

Кастинг

Режисьори: Дейвид Остин, Джордж Майкъл
Copyright © 2024 Dir.bg.