Амстердам

Amsterdam

- 9.7/10

За филма

В разпространение от: 06.10.2022
Премиера в България: 07.10.2022
Производител: 20th Century Studios, Canterbury Classic, Forest Hill Entertainment, New Regency Productions, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

1930-те години. Трима приятели - доктор, медицинска сестра и адвокат - стават свидетели на убийство, след което са и заподозрени. Те се захващат да разкрият една от най-скандалните престъпни конспирации в американската история.

Докато разследващите дишат във вратовете им, тримата приятели, които са дали обет да се защитават един друг на всяка цена, трябва да открият истинския извършител на престъплението и да изчистят имената си, преди да е станало прекалено късно. Ситуацията се усложнява допълнително, когато колоритното трио се натъква на скандална конспирация с невиждани мащаби. Какво разкриват героите и наистина ли и тримата са напълно невинни? Мистерия е истинският извършител на печалното престъпление, както и тайната организация, твърдо решена да владее света. Но кой все пак е убиецът?

Увлекателната, заплетена и шокираща история по забавен и интелигентен начин комбинира исторически факти и измислица, доказвайки ни за пореден път на какво е способен човек в името на честта и парите.

Снимките са осъществени през януари-март 2021 г. в Лос Анджелис.

Кастинг

Режисьор: Дейвид О. Ръсел
В ролите: Крисчън Бейл, Марго Роби, Робърт Де Ниро, Аня Тейлър-Джой, Рами Малек, Тимъти Олифънт, Зоуи Салдана, Андреа Райзбъроу, Джон Дейвид Уошингтън, Майкъл Шанън, Матиас Схунартс, Алесандро Нивола, Тейлър Суифт, Крис Рок, Лиланд Орсър
Сценарист: Дейвид О. Ръсел
Продуценти: Дейвид О. Ръсел, Арнън Милчън
Музика: Хилдюр Гюднадотир
Оператор: Емануел Лубезки
Copyright © 2024 Dir.bg.