Вижте как бягат

See How They Run

- 3.5/10

За филма

В разпространение от: 09.09.2022
Премиера в България: 21.10.2022
Производител: DJ Films, Searchlight Pictures, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

Холивудски филмов продуцент решава да превърне популярна пиеса във филм. Участниците в продукцията обаче започват да бъдат избивани, при което инспекторът ветеран Стопард (Сам Рокуел) и новобранецът полицай Стокър (Сърша Ронан) започват играта на "кой го направи?".

1950-те години, Лондон, Уест Енд. Подготовката за екранизация на успешната театрална пиеса "Капан за мишки" рязко приключва, след като прочутият, но не особено благовъзпитан холивудски режисьор на филма - Лио Копърник (Ейдриън Броуди) - е убит. Двамата разследващи мистериозното убийство се сблъскват с неприятния театрален ъндърграунд и поемат нещата на свой собствен риск. Когато отегченият от живота инспектор Стопард и пълната с енергия Стокър се заемат със случая, те потъват в изпълнения с редица чудатости свят на бляскаво нечистите артистични среди и трябва да преодолеят своите крещящи различия, за да успеят разкрият убиеца, преди да е станало твърде късно.

Вдъхновен от реалния успех на "Капан за мишки" (1952 г.) на легендарната Агата Кристи, която е най-дълго играната постановка в света с над 27 000 представления, филмът умело комбинира истина и измислица и ни предлага паметна мистерия, гарнирана с изключително интелигентно чувство за хумор и носеща уникалната атмосфера на Лондон от 50-те.

Снимките са завършени през април 2021 г. във Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Том Джордж
В ролите: Сам Рокуел, Ейдриън Броуди, Харис Дикинсън, Сърша Ронан, Рут Уилсън, Шърли Хендерсън, Дейвид Ойелоуо
Сценарист: Марк Шапел
Продуценти: Джина Картър, Деймиън Джоунс
Музика: Даниел Пембертън
Оператор: Джейми Рамзи
Copyright © 2024 Dir.bg.