Вавилон

Babylon

- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.12.2022
Премиера в България: 20.01.2023
Производител: Marc Platt Productions, Material Pictures, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

В края на 1920-те години Холивуд преминава от неми към озвучени филми. Този преход е вплетен в сюжет с различни исторически и измислени персонажи.

„Фабриката за мечти“ проследява възхода и падението на звезди, студийни босове, кинотворци и всевъзможни представители на киноиндустрията, които преминават през бурния, магически и скандален период, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара. На върха на славата си са актьорът Джак Конард (Брат Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващият, че киното е нещо повече от живота Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по-зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната й същност.

Атмосферата и ритъмът са уникални в шеметния, но и развратен свят на младия Холивуд, където се раждат и умират мечтите. Секс, наркотици, блясък и мечти… искате да ви забележат? – направете сцена!

Снимките са осъществени през юли-октомври 2021 г.

Кастинг

Режисьор: Деймиън Шазел
В ролите: Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Оливия Уайлд, Самара Уийвинг, Тоби Магуайър, Катрин Уотърстън, Ерик Робъртс, Макс Мингела, Спайк Джонз, Ана Шазел
Сценарист: Деймиън Шазел
Продуценти: Марк Плат, Оливия Хамилтън
Музика: Джъстин Хъруиц
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.