Писък 6

Scream VI

САЩ | 2023г | 123 минути | 3D , 4DX , Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 9.8/10

За филма

В разпространение от: 09.03.2023
Премиера в България: 10.03.2023
Производител: Project X Entertainment, Radio Silence Productions, Spyglass Entertainment, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Четиримата оцелели след убийствата на Гоустфейс от "Писък" (2022 г.) напускат град Уудсбъро и започват живота си наново в Ню Йорк. Иконичният убиец Гоустфейс за първи път ще се отправи към „града, който никога не спи“ за най-напрегнатата и кървава част от франчайза.

Оцелелите от последните нападения на Гоустфейс, сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и племенниците на Ранди Мийкс – близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче, ги следва по петите: нов убиец надява маската на Гоустфейс и скоро градът потъва в кръв. Той сякаш не следва този път нито едно от установените "правила". Скоро броят на телата нараства неимоверно, а с всяка следваща жертва самоличността и мотивите на убиеца изглеждат все по-мъгляви. По всичко изглежда, че този път оцелели няма да има...

Групата младежи се изправя пред нещо напълно различно и нищо не е такова, каквото изглежда... Коя е самоличността на убиеца и - по-важното - кой ще оцелее в кървавата баня? Този Гоустфейс не е като другите: той е по-силен, по-безскрупулен и по-енигматичен.

Кортни Кокс се завръща като емблематичната Гейл Уедърс, а Хейдън Пенетиер - като Кърби Рийд от "от Писък 4".

Наред със запазените марки на поредицата – ужас, хумор и интелигентна постмодерна сатира на жанра, – "Писък 6" засяга темата за липсата на хуманност и отчужденост в големия град. Какво означава да си заобиколен от хора, които отказват да се забъркват в „чужди проблеми“ и как изолацията влияе на емоциите и съзнанието ни?

Снимките са осъществени през юни-август 2022 г. в Канада.

Свързани новини

Холивуд се завръща в Китай

Кастинг

Режисьори: Мат Бетинели-Олпин, Тайлър Джилет
В ролите: Кортни Кокс, Дърмът Мълроуни, Джена Ортега, Самара Уийвинг, Тони Револори, Хенри Чърни, Хейдън Панетиър, Мелиса Барера
Сценаристи: Джеймс Вандербилт, Гай Бюсик
Продуценти: Джеймс Вандербилт, Пол Найнстайн, Уилям Шерак
Оператор: Брет Юткевич
Copyright © 2024 Dir.bg.