Млади завинаги

Les Amandiers

Франция, Италия | 2022г | 126 минути | Драма , Исторически , Комедия | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 16.11.2022
Премиера в България: 21.04.2023
Производител: Arte France Cinema, Ad Vitam
Разпространител: Бета Филм

"Forever Young":

В края на 1980-те години неколцина млади актьори са приети в престижната театрална школа, ръководена от легендарния режисьор Патрис Шеро - епицентър на френския театрален живот. В шеметните години на своето съзряване, те ще се научат да играят добре, да обичат, да живеят без задръжки и ще преживеят своята първа истинска житейска трагедия.

Сред кандидатите е и Стела (Надя Терешкевич) - отчаяна след своето представяне, тя се хвърля в ръцете на Адел (Клара Брето), която ще стане най-близката й приятелка. Двете момичета са приети. Сред другите студенти са все млади хора със страст към театъра: Етиен, момче с талант, но пристрастено към наркотиците; отчаяният романтик Франк; бременната Камий, която не иска да жертва мечтата си да бъде артистка.

Водена от прочутия режисьор Шеро (Луи Гарел) – чаровен, макар и понякога груб, – младата трупа прекарва първата си година на обучение като в сън.
Филм-портрет на изживяната в театъра и изпълнена със страст младост. Театралното изкуство е показано като начин на изразяване на съзряващите емоции; пресъздадена е онази авантюристична епоха, в която наркотиците и СПИН са постоянни заплахи.

Прожекция на Любовта е лудост - Варна: 26.08.2022 г. (откриващ филм).
Прожекции на Киномания - София: 19.-29.11.2022 г.

Кастинг

Режисьор: Валерия Бруни Тедески
В ролите: Надя Терешкевич, Софиан Бенасер, Луи Гарел, Мича Лескот, Клара Брето, Васили Шнайдер, Ноам Едже
Сценаристи: Ноеми Лвовски, Валерия Бруни Тедески, Аньес дьо Саси
Продуценти: Александра Еноксберг, Патрик Зобелман
Музика: Ецио Босо
Оператор: Жюлиан Пупар
Copyright © 2024 Dir.bg.