Молитва за дявола

Prey for the Devil

САЩ | 2022г | 93 минути | 4DX , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 26.10.2022
Премиера в България: 28.10.2022
Производител: Gold Circle Films, Lionsgate
Разпространител: Форум Филм България

Монахиня се подготвя да извърши екзорсизъм, при което се изправя лице в лице с демонична сила, свързана по тайнствен начин с нейното минало.

Според доклади от Ватикана, случаите на обсебване от демони значително зачестяват през последните години. В отговор, католическата църква отново отвори училища за екзорсизъм, в които да обучава свещеници в този ритуал.

Сега навлизаме в света на едно от тези училища, последна защита на човечеството срещу силата на вечното зло. Сестра Анна (Джакелин Байърс) искрено вярва, че екзорсизмът е нейното призвание въпреки факта, че исторически само на мъже-свещеници е позволено да го осъществяват. Когато един от преподавателите, отец Куин (Колин Салмън) разбира за нейния талант, той я допуска до изучаване и усъвършенстване на ритуала. Нейната собствена душа ще бъде в опасност, когато демоните й отвърнат с атака срещу тежкото й минало.

Озовала се на своеобразната фронтова линия заедно със своя състудент отец Данте (Крисчън Наваро), сестра Ан се изправя в битка за душата на младо момиче, за което вярва, че е обладано от същия демон, който е тормозил и собствената й майка - и скоро открива, че Дяволът я е отвел точно там, където той желае… и има планове за нея!

Къде е границата между реалност и самозаблуда? Между добро и зло? Възможно ли те да са взаимно заменяеми и какво е необходимо на човек, за да се изправи срещу собствените си демони и да ги прогони?

Снимките са осъществени през лятото на 2020 г. в София. Последна роля на Бен Крос (като кардинал Матюс), починал 10 дни след снимките на неговата роля.

Кастинг

Режисьор: Даниел Стам
В ролите: Вирджиния Мадсън, Колин Салмън, Джакелин Байърс, Крисчън Наваро, Бен Крос, Велизар Бинев, Койна Русева, Антон Димитрачков, Мартин Тасков, Дария Митушева
Сценарист: Робърт Запиа
Продуцент: Пол Брукс
Музика: Нейтън Бар
Оператор: Денис Кросън
Copyright © 2024 Dir.bg.