След сезона

Out of Season

България | 2022г | 109 минути | Драма , Мистъри , Романтичен | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 27.09.2022
Производител: Magic Shop, Zoom Art
Разпространител: 40 Златна роза 2022

Необичайна любовна история: чувствата на чаровна собственичка на малко заведение и стаи за гости в красив черноморски залив. Нейната вяра, че изчезналият любим ще се завърне, разбива сърцето на друг мъж - той се влюбва в Стела, но си тръгва безмълвен, защото не смее да разруши крехкия й душевен мир.

Асен (Пенко Господинов) проучва скалните манастири в черноморски залив. Влюбва се в Стела (Йоана Буковска-Давидова). От 11 години тя напразно очаква своя изчезнал любим. Асен разкрива истината за смъртта му, но разбира, че Стела не би могла да я понесе. За да не рухне психиката на Стела, Асен си тръгва, без да й каже нищо.

„Основната тема на филма е за това как една жена не може да преодолее илюзиите си за любовта. Тя предпочита да остане за живее в тези илюзии, вместо да тръгне по нов път и да стигне до свободата си. Оставането в познатото, в топлото, в спомена, изглежда винаги по-безопасно и затова изборът за крачка напред никога не е лек“.
Иван Панев

Прожекция на Златна роза - Варна: 27.09.2022 г.
Прожекция на София Филм Фест: март 2023 г.

Кастинг

Режисьор: Иван Панев
В ролите: Йоана Буковска-Давидова, Пенко Господинов, Калин Врачански, Красимир Доков, Веселин Анчев, Александър Митрев, Петя Силянова, Камелия Хатиб
Сценаристи: Марин Дамянов, Дочо Боджаков
Продуцент: Георги Николов
Музика: Румен Бояджиев-син
Оператор: Христо Генков
Copyright © 2024 Dir.bg.