The School for Good and Evil

САЩ | 2022г | 147 минути | Драма , Екшън , Фентъзи | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2022
Производител: Feigco Entertainment, Jane Startz Productions, Roth/Kirschenbaum Films, Universal Pictures, Netflix

По едноименния роман (2013 г.) на американския автор Соман Чейнани.

Саможивите най-добри приятелки в селцето Гавалдон - Софи и Агата (София Ан Карусо и София Уайли) - се озовават на противоположни страни в епична битка, когато са пренесени в омагьосано училище. Там порастващи герои и злодеи се обучават да защитават баланса между Доброто и Злото.

Софи е шивачка със златноруси коси; тя мечтае да избяга от безрадостния си живот и да стане принцеса, докато Агата, с мрачната си ексцентрична майка, притежава възможностите на истинска вещица. Една нощ, при кървавочервена луна, могъша сила ги отнася в Училището за добро и зло - там, където започват истинските истории, описани по-късно във всяка приказка. Нещо обаче се обърква още в началото: Софи е спусната в паралелката за злото, управлявана от обаятелната лейди с отровен език Лесо (Шарлийз Терон), а Агата отива в паралелката за доброто, под ръководството на слънчевия и любезен професор Дави (Кери Уошингтън). Само целувка от истинска любов може да промени правилата и да изпрати момичетата в правилните паралелки, с което да предопредели тяхната съдба.

Но това е много трудна задача при наличието на Порочната Вещица (Фрея Паркс), капитан Хук (Ърл Кейв) и крал Артур (Джейми Флатърс), а правилата се определят от Директора (Лорънс Фишбърн)...

Когато се появява една тъмна опасна личност (Кит Янг) с мистериозна връзка със Софи, това заплашва да унищожи самото училище заедно с целия свят. Единственият начин да оцелеят е в приказката на реалния им живот.

Разказ зад кадър: Кейт Бланшет.

Снимките са осъществени през април-юли 2021 г. във Великобритания

Кастинг

Режисьор: Пол Фийг
В ролите: София Ан Карусо, София Уайли, Шарлийз Терон, Кери Уошингтън, Фрея Паркс, Ърл Кейв, Джейми Флатърс, Лорънс Фишбърн, Кит Янг, Мишел Йео
Сценаристи: Дейвид Магий, Пол Фийг
Продуценти: Пол Фийг, Лора Фишър, Джеф Кършенбаум, Джо Рот
Музика: Тиодор Шапиро
По книгата на: Соман Чейнани
Оператор: Джон Шуорцман
Copyright © 2024 Dir.bg.