М3ган

M3gan

САЩ | 2022г | 102 минути | Трилър , Фантастика , Хорър | Официален сайт
- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 28.12.2022
Премиера в България: 06.01.2023
Производител: Atomic Monster, Blumhouse Productions, Divide/Conquer, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Инженерът по роботика Джема (Амисън Уилямс) в компания за играчки конструира кукла, приличаща на истинско момиче - M3ган (Ейми Доналд, с гласа на Джена Дейвис). Тя започва да живее свой собствен живот...

Чудо на изкуствения интелект, М3ГАН /произнася се "Меган"/ е реалистична кукла, програмирана да бъде най-добър приятел и съюзник на детето. Създадена като прототип, тя може да слуша, да гледа и да се учи, докато стане партньор в игрите, модел за подражание и закрилник на детето, с което е свързана.

Когато внезапно се оказва настойник на осиротялата си 8-годишна племенница Кади (Вайълет Макгроу), Джема се чувства ужасно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под сериозно напрежение в работата, Джема решава да събере М3ГАН с Кади в опит да разреши и двата си проблема – решение, което ще има невъобразими последици. Човешкият гений и добрите намерения се израждат в истински кошмар.

Все повече хора се обръщат към технологията, която става посредник, дори и заместител на така важната връзка между нас като социални същества, имащи нужда от семейство, разбиране и опора. Но какво се случва, когато технологията ни изневери?

Снимките са осъществени през април-юни 2021 г. в Нова Зеландия и САЩ.

Свързани новини

Холивуд се завръща в Китай

Кастинг

Режисьор: Джерард Джонстън
В ролите: Алисън Уилмямс, Вайълет Макгроу, Рони Чиенг, Брайън Джордан Алварес, Арло Грийн, Ейми Доналд
Сценарист: Акила Купър
Продуценти: Джейсън Блъм, Джеймс Уан
Оператори: Питър Маккафри, Саймън Раби
Copyright © 2024 Dir.bg.