Чебурашка

Cheburashka

Русия | 2023г | 113 минути | Комедия , Семеен
- 4.3/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 01.01.2023
Производител: Телеканал Россия 1, Союзмультфильм, Start, Телеканал СТС, Yellow, Black & White, Централ Партнершип

Игрална версия по създадения от аниматора Леонид Шварцман герой в късометражната анимация “Крокодилът Гена” (1969, реж. Роман Качанов) по книгата на Едуард Успенски “Крокодилът Гена и неговите приятели” (1966).

Понякога, за да се върне слънцето и усмивките в света на възрастните, е достатъчен един малък герой с големи уши и добри очи. Пред мъхнатото подвижно зверче Чебурашка (озвучен в оригинал от Олга Кузмина), идващо от далечна портокалова страна, предстоят удивителни приключения в тихо крайморско градче, където ще намери своето име, приятели и дом.

В това ще му помагат, а и пречат, възрастният мрачен градинар Гена, странна лелка с капризната й внучка, момченце, което не ще да проговори и неговата майка, приготвяща най-вкусния шоколад.

Гена (Сергей Гармаш) работи в дендрариум (ботаническа градина за дървета), редовно играе шах с единствения си приятел Валера (Фьодор Добронравов) и се опитва да подобри отношенията с дъщеря си Таня (Полина Максимова). Срещата с Чебурашка напълно преобръща живота му!

В живота на героите бурно нахлуват вълшебствата и приключенията с аромат на портокали.

Кастинг

Режисьор: Дмитрий Дяченко
В ролите: Сергей Гармаш, Полина Максимова, Фьодор Добронравов, Сергей Лавигин, Елена Яковлева, Дмитрий Лисенков, София Зайка, Иля Кондратенко, Ева Смирнова
Сценаристи: Виталий Шляппо, Василий Куценко, Вячеслав Зуб
Продуценти: Едуард Илоян, Денис Жалинский, Виталий Шляппо
Музика: Иван Канаев
По книгата на: Едуард Успенски
Оператори: Иван Лебедев, Игор Гринякин
Copyright © 2024 Dir.bg.