Моята голяма луда гръцка сватба 3

My Big Fat Greek Wedding 3

- 10/10

За филма

В разпространение от: 06.09.2023
Премиера в България: 08.09.2023
Производител: Focus Features, Gold Circle Films, HBO, Playtone, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

През 2002 година романтичната комедия Моята голяма луда гръцка сватба покори сърцата на милиони фенове, нареди се сред най-печелившите филми на всички времена и стартира обичания едноименен франчайз.
В центъра на този феноменален успех беше номинираната за „Оскар“ авторка на сценария и изпълнителка на главната женска роля Ниа Вардалос. Този септември Вардалос се завръща към поредицата с Моята голяма луда гръцка сватба 3, като този път сяда и на режисьорския стол.
В Моята голяма луда гръцка сватба 3 нашата любима луда гръцка фамилия Портокалос се завръща за шеметно пътешествие. Когато патриархът на семейството Костас умира, последната му воля е всички да посетят родното му село и да се върнат към корените си. Багажите бързо са стегнати, но това е нещо повече от екскурзия до Гърция. Това е събитието, което събира всички – това е обещание за сгряващо сърцето, изключително забавно пътуване, изпълнено с любов и редица изненадващи обрати.

С невероятно колоритните си герои, трогателните истории и многото хумор, Моята голяма луда гръцка сватба 3 запазва всички елементи, които направиха оригиналния филм толкова популярен и обичан, а в добавка ни предлага да се насладим не само на визуалната красотата и очарованието на Гърция, но да се докоснем и до сърцето й – до хората и техните традиции. И както се оказва за пореден път, всички семейства си приличат, колкото и да са различни.
Сценарист и режисьор на Моята голяма луда гръцка сватба 3 е Ниа Вардалос (Мразя свети Валентин), която влиза и в главната роля. Партнират й Джон Корбет, Елена Кампурис, Андреа Мартин, Луис Мандилор, Джиа Каридис, Джоуи Фатоун, Лейни Казан и др. Продуценти са Рита Уилсън, Том Ханкс и Гари Гоцман.

Снимките са осъществени през юни-август 2022 г. в Гърция.

Кастинг

Режисьор: Ниа Вардалос
В ролите: Джон Корбет, Елена Кампурис, Ниа Вардалос, Лейни Казан, Андреа Мартин, Джоуи Фатоне
Сценарист: Ниа Вардалос
Продуценти: Гари Гоцман, Том Ханкс, Рита Уилсън
Оператор: Бари Питърсън
Copyright © 2024 Dir.bg.