Наполеон

Napoleon

- 6.8/10

За филма

В разпространение от: 22.11.2023
Премиера в България: 24.11.2023
Производител: Sony Pictures Releasing International
Разпространител: Александра Филмс

Наполеон ни запознава с живота на една от най-емблематичните и енигматични исторически фигури – Наполеон Бонапарт.
Зрелищната продукция изследва отблизо възхода и падението на легендарния френски военен и политически лидер, изигран от носителя на "Оскар" Хоакин Финикс.
От ранните му дни в Корсика до върха на неговата мощ като император на Франция, филмът проследява триумфите, предизвикателствата и личните борби, които оформят неговата съдба.
На фона на едно смайващо зрелище, режисирано от прочутия Ридли Скот, носител на "Златен глобус", две награди "Еми" и номиниран за три награди "Оскар", произведението представя безмилостния път на Бонапарт към властта през призмата на пристрастяващата му и променлива връзка с единствената му истинска любов Жозефин, изиграна от неповторимата Ванеса Кърби.

Прецизното отношение към детайлите и зашеметяващите декори на филма пренасят зрителите по несравним и невиждан досега начин в сърцето на Европа през XVIII и XIX век.
Прозорливите военни и политически тактики в допълнение с едни от най-грандиозните и умопомрачителни бойни сцени, снимани някога, са идеалната комбинация от екшън и епос, която гарантирано ще остави публиката разбита.

"Наполеон" е истинско изкуство, отличаващо се с великолепна визия, която вдъхва живот на величествените исторически битки, разкоша на кралските дворци и интимните моменти, белязали личния живот на гениалния бунтар и генерал.

Кастинг

Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Хоакин Финикс, Ванеса Кирби, Бен Майълс
Сценарист: Дейвид Скарпа
Продуценти: Ридли Скот, Кевин Дж. Уолш, Марк Хъфам, Хоакин Финикс
Музика: Мартин Фипс
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2024 Dir.bg.