Пришълецът: Ромул

Alien: Romulus

САЩ, Великобритания | 2024г | 4DX , IMAX , Фантастика , Хорър | Официален сайт
- 1/10

За филма

В разпространение от: 16.08.2024
Премиера в България: 16.08.2024
Производител: 20th Century Studios, Hulu, Scott Free Productions
Разпространител: Форум Филм България

Може би най-иконичното извънземно чудовище в историята на киното се завръща на големия екран със свръхочаквания "Пришълецът: Ромул".

Начело на смразяващия фантастичен трилър застават режисьорът на хорър хитовете "Не дишай" и "Злите мъртви" Феде Алварес и ненадминатия Ридли Скот в ролята на продуцент, които връщат изключително популярния франчайз Пришълецът обратно към корените му.

Действието на филма се развива между това на емблематичните първи два филма от поредицата – ненадминатите класики "Пришълецът" (1979 г.) на Ридли Скот и "Пришълците" (1986 г.) на Джеймс Камерън – и ни запознава с младия екипаж на космическия кораб „Ромул“, който изследва най-затънтените кътчета на изоставена космическа станция и се изправя лице в лице с най-ужасяващата форма на живот във Вселената.

Режисьор на "Пришълецът: Ромул" е Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви), който е и сценарист заедно с Родо Саягуес (Не дишай 2), по образи създадени от Дан О’Банън и Роланд Шъсет.
Продуценти са Ридли Скот, Майкъл Прус и Уолтър Хил., а в ролите са Кейли Спейни, Изабела Мърсед, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн и др.

Кастинг

Режисьор: Феде Алварес
В ролите: Кейли Спейни, Изабела Мърсед, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн
Сценаристи: Феде Алварес, Родо Саягуес
Продуценти: Ридли Скот, Майкъл Прус
Музика: Бенджамин Уолфиш
Copyright © 2024 Dir.bg.