Присила

Priscilla

- 2/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 04.09.2023
Премиера в България: 15.03.2024
Производител: A24 Films, American Zoetrope
Награди и номинации: Награда „Купа Волпи“ за най-добра актриса

С престижната награда „Купа Волпи“ за най-добра актриса, присъдена на изящната Кейли Спейни, новият филм на София Копола „Присила“ фокусира интереса на киноманите още от премиерата в програмата на Венецианския фестивал, където получи номинация за „Златен лъв“. До момента Спейни има десет номинации за своето превъплъщение в любимата Присила на „Краля на рока“ Елвис Пресли.

София Копола създава сценария по биографията „Elvis and Me“ с благословията на Присила Пресли и съавторката на книгата Сандра Хармън, като в центъра на историята е невинното и чаровно младо момиче, в което се влюбва легендарния и неустоим Елвис. Тази предизвикателна роля е поверена на един от най-търсените млади актьори – Джейкъб Елорди. През гледната точка на любимата на Елвис, Копола разказва за непознатата страна на един велик американски мит.

Историята за дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила – от германската военна база до приказното имение в Грейсленд – е проникновен и конструиран с внимание към детайлите портрет на любовта, фантазията и славата. „Бях развълнувана от мемоарите на Присила Пресли за преживяното от нея като млада жена в Грейсленд и се опитах да пресъздам усещането да влезеш в света на Елвис и да го напуснеш, за да откриеш собствения си живот. За мен като творец е важно да покажа света през очите на героинята си, без да я осъждам,“ споделя за работата по своя най-нов филм София Копола.

Кастинг

Режисьор: София Копола
В ролите: Кейли Спейни, Джейкъб Елорди, Дагмара Доминчик, Ари Коен, Тим Поуст, Лин Грифин
Сценарист: София Копола
Продуценти: София Копола, Лоренцо Миели
Музика: Phoenix
По книгата на: Присила Пресли, Elvis and Me
Оператор: Филип Льо Сурд
Copyright © 2024 Dir.bg.