Муфаса: Цар Лъв

Mufasa: The Lion King

- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.12.2024
Премиера в България: 20.12.2024
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

През 1994 г. светът се запозна с Муфаса - Цар Лъв.
Един от най-обичаните и вдъхновяващи образи, създавани някога, оставил дълбока следа в киното, популярната култура и сърцата на няколко поколения зрители.
През 2019 г., благодарения на последните технологични достижения, Муфаса се завърна на големия екран по-впечатляващ отвсякога с фотореалистичната версия на Цар Лъв, която, също както своя анимационен първообраз, се превърна в мигновен хит.

Този декември с "Муфаса: Цар Лъв" поемаме на пътешествие далеч отвъд планините и сенките, от другата страна на светлината, за да научим историята на лъва, който без капка благородна кръв се превърна в цар – лъва, който промени живота ни завинаги.
В "Муфаса: Цар Лъв", разсейван от обичайните дяволии на Тимон и Пумба, Рафики разказва легендата за Муфаса на малката Киара – дъщерята на Симба и Нала.
Срещаме се с осиротялото лъвче Муфаса, което се чувства изгубено и самотно до момента, в който се запознава с Така – кръвен наследник на кралска линия лъвове.
Случайната среща на двамата ражда неочаквано приятелство и дава началото на смело пътешествие, към което се присъединява удивителна група неудачници.
Всеки от тях жадува да открие себе си и да разбере какво е предопредели съдбата му, но връзката между нетипичните другари е поставена на изпитание, когато се те се сблъскват със страховит и смъртоносен враг.

Кастинг

Режисьор: Бари Дженкинс
Сценарист: Джеф Нейтънсън
Продуценти: Адел Романски, Марк Серяк
Музика: Лин Мануел-Миранда, Лебо М.
Озвучен от: Сет Роугън, Били Айкнър, Доналд Глоувър, Мадс Микелсен, Танди Нютън, Бионсе Ноус-Картър, Арън Пиер, Кевин Харисън Дж., Джон Кани
Copyright © 2024 Dir.bg.