Злосторница

Wicked: Part One

- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.11.2024
Премиера в България: 29.11.2024
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Този ноември, след две десетилетия на сцената, един от най-успешните и дълго играни мюзикъли на всички времена прави своя дългоочакван преход към големия екран с грандиозното киносъбитие "Злосторница".

Мащабната фентъзи продукция разказва историята на младите вещици от Оз: неразбраната поради необичайната си зелена кожа и все още неоткрила истинската си сила Елфаба и тънещата в богатство, привилегии и амбиции и все още търсещата истинското си призвание Глинда.
В ролята на Елфаба ще видим носителката на „Еми“, „Грами“ и „Тони“ Синтия Ериво (Harriet), а Глинда е изиграна от носителката на „Грами“ и мултиплатинена изпълнителка Ариана Гранде (Don't Look Up).

В "Злосторница" Глинда и Елфаба се запознават в университета Шиз във фантастичната страна Оз и при все различията им, между тях възниква силна и дълбока връзка.
След среща с Чудния вълшебник от Оз, тяхното приятелство достига до кръстопът и животът им поема в различни посоки. Водена от непоколебимото си желание за популярност, Глинда е съблазнена от властта, докато решимостта на Елфаба да остане вярна на себе си и на хората около нея има неочаквани и шокиращи последици за бъдещето й.
По време на необикновените им приключения в Оз, съдбите на Глинда и Елфаба остават неизменно свързани, превръщайки се в иконичните Глинда Добрата и Злата вещица от Запад, които познаваме от безсмъртното произведение на Л. Франк Баум "Вълшебникът от Оз".

Освен с размаха на визията си, филмът впечатлява и с невероятния си, изключително талантлив творчески екип.
Наред с великолепните Синтия Ериво и Ариана Гранде, в актьорския състав се включват носителката на „Оскар“ Мишел Йео като царствената директорка на университета Шиз Мадам Морибъл; Джонатан Бейли като Фийеро, измамен и безгрижен принц; номинираният за „Тони“ Итън Слейтър като Бок, алтруистичен ученик от Дъвчащите; Мариса Боуд в пълнометражния си дебют като Несароуз, любимата сестра на Елфаба; и попкултурната икона Джеф Голдблум като легендарния "Вълшебник от Оз".

Сред останалите актьори са номинираният за „Еми“ Боуен Йънг и Бронуин Джеймс като коварните приятели на Глинда Фани и ШенШен; номинираната за „Тони“ Кеала Сетъл като Мис Кодъл – нов герой, създаден за филма; и четирикратният носител на „Еми“ Питър Динклидж като гласа на д-р Диламонд.

Кастинг

Режисьор: Джон М. Чу
В ролите: Синтия Ериво, Ариана Гранде, Мишел Йео, Джеф Голдблум, Джонатан Бейли, Итън Слейтър, Мариса Боуд, Боуен Янг, Бронуин Джеймс, Киала Сетъл, Питър Динклидж
Сценарист: Уини Холцман
Продуценти: Марк Плат, Дейвид Стоун
По книгата на: Грегъри Магуайър, Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West
Оператори: Алис Брукс, "Wicked", Стивън Шварц
Copyright © 2024 Dir.bg.